11 april 2018 In de media

Vitesse en Henk Fraser uit elkaar

Vitesse en Henk Fraser gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de clubleiding woensdag bekend gemaakt. Edward Sturing neemt tot het einde van het seizoen de taak als hoofdtrainer over.
Algemeen directeur Joost de Wit: “Voor alle betrokkenen is dit een teleurstellend besluit. Henk en Vitesse hebben veel te danken aan elkaar. De bekerwinst vorig seizoen is een fantastische en blijvende herinnering maar in de topsport gaat het om de prestatie in het hier en nu. De huidige doelstelling voor Vitesse, het halen van de play-offs, komt de laatste weken steeds meer in gevaar en we willen er alles aan doen om onze doelstelling te halen. Onze inschatting is dat het noodzakelijk is om nu in te grijpen in het belang van de club.”

Henk Fraser: “Dit soort zaken horen bij het trainerschap. Ook hiervan wil ik leren om mezelf door te ontwikkelen als trainer. Ik ben trots om voor Vitesse te hebben mogen werken. Onlosmakelijk zijn de club en ik dankzij een mooi stuk geschiedenis, het winnen van de eerste prijs in de clubhistorie, aan elkaar verbonden. De vreugde van de supporters is wat mij absoluut bij blijft.”

Ook scheiden de wegen van Vitesse met assistent-trainer Aleksandar Rankovic en fysiek- en assistent-trainer Jurgen Seegers per direct. Joseph Oosting wordt naast trainer van de beloften aan de staf van het eerste elftal toegevoegd. Fysiek-trainer Jan van Norel sluit ook aan bij de staf van de A-selectie.

Vitesse bedankt Henk Fraser voor zijn jaren in het geel-zwart en wenst hem veel succes volgend seizoen bij Sparta Rotterdam.  

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: