12 januari 2022 In de media

Vitesse en hoofdsponsor eToro zetten volgende stap met contract tot 2023

Vitesse en eToro geloven niet alleen in meer, maar gáán ook samen voor meer. Omdat de onderlinge samenwerking zo goed bevalt, is het contract tussen de Arnhemse club en de hoofdsponsor binnen een half jaar verlengd. De optie in het initiële contract is verzilverd, waardoor het hoofdsponsorschap nog minimaal zal doorlopen tot medio 2023. Bovendien is er onverminderd sprake van een wederzijdse intentie voor een nog langere samenwerking.

Met trots werd eToro eind juli door Vitesse als nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Het in 2007 opgerichte internationale investeringsplatform is de wereldwijde leider op het gebied van sociaal investeren, met een community van meer dan 24 miljoen geregistreerde gebruikers. De vroege verlenging van het hoofdsponsorschap verschaft positiviteit en duidelijkheid voor Vitesse en haar supporters. Voor eToro hebben de sportieve successen van Vitesse in het lopende seizoen, met onder meer de eerste Europese overwintering in de clubhistorie, het commitment richting de Nederlandse markt een boost gegeven.

Investeren in de toekomst

Het sterke gevoel dat Vitesse en eToro een uitstekende match zouden zijn, werd voor commercieel directeur Peter Rovers al snel bevestigd. “De filosofie en idealen van eToro sluiten naadloos aan bij de visie van Vitesse. We investeren beiden in de toekomst waarin we geloven, omdat we ervan overtuigd zijn dat er meer mogelijk is. We zijn er trots op dat we de samenwerking met één van de grootste investeringsplatforms ter wereld hebben verlengd. Na een voor beide partijen fantastisch 2021 is dit een mooie start van het nieuwe jaar”, aldus Rovers. De voortijdige verlenging ziet hij als een krachtig signaal. “Het zorgt niet alleen voor stabiliteit en continuïteit, maar toont eveneens aan dat we commercieel gezien de juiste invulling geven aan onze partnerships. Met ons nieuwe team en de goede energie zijn we klaar voor de toekomst. Iets wat absoluut ook geldt voor eToro. We danken hen voor het vertrouwen.”

Eelco Vos, Netherlands Regional Manager bij eToro, stelt dat het afgelopen half jaar ook naar meer smaakt voor de hoofdsponsor. “Nederland blijft een vitale markt voor eToro, aangezien we blijven groeien en toonaangevend zijn voor de particuliere investeerder. De verlenging van de samenwerking bouwt voort op de sterke basis van enerzijds de sportieve excellentie van Vitesse en anderzijds eToro’s vermogen om gewone investeerders in staat te stellen om deel te nemen aan de financiële markten. We zijn ontzettend enthousiast over wat de toekomst ons nog gaat brengen en kunnen niet wachten om de voortgang van Vitesse in de Eredivisie én Europa weer met trots te volgen.”

Vitesse en eToro bouwen verder

Dankzij de contractverlenging zal het inmiddels al zeer vertrouwde eToro-logo nog minimaal anderhalf jaar prijken op de shirts van Vitesse. De laatste keren dat de Arnhemse club langer dan één seizoen met één en dezelfde hoofdsponsor op de borst speelde waren in de perioden van 2014 tot 2017 (Truphone) en van 2004 tot 2010 (AFAB).

Als belangrijkste partner van Vitesse heeft eToro het doel om haar naamsbekendheid en de financiële kennis van de supporters verder te vergroten. Het succesvolle ‘learn to invest’ -evenement in het afgelopen jaar vormde het startschot voor een gezamenlijk educatief programma, dat een vervolg zal krijgen met een door eToro georganiseerd webinar over het belang van diversificatie en investeren voor de lange termijn. Daarna zullen er meer evenementen en activaties volgen, zoals eToro dat ook doet met haar (nog steeds groeiende) wereldwijde partnerschapsportefeuille met een aanzienlijk aantal voetbalclubs en andere sportclubs.

Over eToro

eToro is een sociaal investeringsplatform dat mensen in staat stelt om hun kennis en vermogen te laten groeien, als onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van succesvolle investeerders. eToro werd in 2007 opgericht met de visie om de internationale markten open te stellen, zodat iedereen in staat is om op een eenvoudige en transparante manier te handelen en investeren. Vandaag de dag is eToro een wereldwijde gemeenschap met meer dan 24 miljoen geregistreerde gebruikers, die hun investeringsstrategieën met elkaar delen. Op deze wijze kan iedereen de aanpak van de meest succesvolle deelnemers volgen. De eenvoud van het platform zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk activa kunnen kopen, behouden en verkopen. Ze kunnen hun portefeuille realtime volgen en transacties uitvoeren wanneer ze dat maar willen.

Het ‘one-stop-shop aanbod’ van eToro geeft klanten in Nederland niet alleen toegang tot een variëteit aan investeringsinstrumenten – van fractionele aandelen en ETF’s tot grondstoffen en cryptoassets – maar ook tot verschillende investeringskeuzes en -vormen. eToro-gebruikers kunnen rechtstreeks zelf investeren, een andere investeerder kopiëren of investeren in één van eToro’s ‘Smart Portfolios’.

Disclaimer voor EU
eToro is een multi-asset platform dat zowel investeringen in aandelen en cryptoassets als het verhandelen van CFD’s aanbiedt. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen, vanwege hefboomwerking. 68 procent van de particuliere investeerders verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.eToro wordt in Europa gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission, in Australië door de Australian Securities and Investments Commission en in het Verenigd Koninkrijk door de Financial Conduct Authority. eToroX is opgericht in Gibraltar met het ondernemingsnummer 116348 en de statutaire zetel is gevestigd op 57/63 Line Wall Road in Gibraltar. Haar providerlicentie voor gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) werd in december 2018 verleend door de Gibraltar Financial Services Commission (licentienummer: FSC1333B)

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: