15 augustus 2014 In de media

Vitesse en Inmotiotec tekenen contract

Vitesse en Inmotiotec gaan de komende jaren samenwerken. De nauwkeurige meetsystemen van Inmotiotec kunnen real time prestaties van spelers vastleggen.
Het conditioneel en fysiologisch presteren wordt gedetailleerd in kaart gebracht. De kwaliteit en omvang van de real time beschikbare data gaat veel verder dan dat van op GPS-technologie gebaseerde systemen. Het Inmotio-Systeem meet zowel fysieke als tactische variabelen. Aan de hand van deze gegevens kan het eerste elftal en de Vitesse Voetbal Academie nog specifieker trainen om de speelstijl eigen te maken en te verbeteren.

Technisch directeur Mo Allach over de investering: “Het samenwerken met Inmotiotec stond hoog op onze innovatie-agenda. Bij het eerste elftal  en de Vitesse Voetbal Academie  wordt er gericht getraind om onze speelwijze eigen te maken. Daarin is het voetbalconditioneel presteren een must en kan er door middel van het Inmotio Systeem fysiologisch en voetbalconditioneel nog specifieker getraind worden.

Door het juist gebruik en interpretatie van de gegevens kan de trainingsintensiteit en –methodiek worden bijgeschaafd waar nodig om zo bewust mogelijk te trainen op de speelwijze zoals we die bij Vitesse hanteren. Het is een investering om het fundament van de voetbalvisie bij Vitesse structureel te versterken.”

Edward de Boer van Inmotiotec: “Onze innovatieve real time meetsystemen zijn ontwikkeld door topcoaches en universiteiten van binnen en buiten het voetbal. Het is voor Inmotiotec zeer inspirerend om onderdeel te zijn van een professionele en innovatie werkomgeving zoals we deze bij Vitesse treffen. Vitesse heeft de faciliteiten, visie en persoonlijke kwaliteiten in huis om leidend te zijn in het gebruik van onze systemen.”

Grote Europese clubs zoals Manchester United, Red Bull Salzburg, Bayern München en FC Basel werken al met dit systeem. Ook trainers zoals Frank de Boer en Louis van Gaal zijn fervent gebruikers van het Inmotio Systeem.
 

Vitesse

Hoofdsponsor: