18 juli 2023 In de media

Vitesse en Kacper Kozlowski geven geslaagd seizoen vervolg

Vitesse heeft zichzelf voor nog een seizoen verzekerd van de diensten van Kacper Kozlowski. De 19-jarige technicus wordt andermaal gehuurd van Brighton & Hove Albion, waar de Poolse international nog tot medio 2026 onder contract staat.

De eerste verhuurperiode van Kozlowski in Arnhem smaakt absoluut naar meer. De Poolse creatieveling bewees op meerdere posities zijn waarde voor het team. Hij was niet alleen een stabiele factor, maar noteerde ook drie goals en vijf assists in dertig officiële optredens. En dat ondanks zijn nog jonge leeftijd (negentien jaar). Het feit dat alles snel gaat loopt niet voor niets als een rode draad door de carrière van Kozlowski. Zo debuteerde de in Koszalin geboren middenvelder al op een leeftijd van slechts 15 jaar en 215 dagen in de hoofdmacht van Pogoń Szczecin – een clubrecord en Pools competitierecord in de 21ste eeuw – en staat zijn naam nog steeds in de boeken als de jongste EK-speler ooit. In totaal staat de teller bij Kozlowski op tien interlands voor Polen, waarin hij tweemaal scoorde. Ook kwam de spelmaker tot tientallen jeugdinterlands.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Het eerste seizoen van Kacper is dusdanig goed bevallen dat wij hem graag nog een jaar aan boord wilden houden. Omdat Kacper er precies hetzelfde in stond en Brighton onze club als een goede omgeving voor zijn ontwikkeling beschouwt, hebben we zijn terugkeer in een relatief vroeg stadium kunnen afronden. Het is mooi dat hij zo het volledige trainingskamp in Oostenrijk kan meemaken”, aldus Schmedes. “De kwaliteiten van Kacper zijn bekend; hij is technisch begaafd, zeer balvaardig en ook nog op meerdere posities inzetbaar. We zijn blij dat hij ons weer is komen versterken.”

Na een geslaagd eerste jaar kijkt Kozlowski uit naar het vervolg in Arnhem. “Na het vorige seizoen heb ik direct aangegeven dat ik graag nog een jaar bij Vitesse wilde voetballen. Ik voel me hier thuis, dankzij mijn ploeggenoten, de staf en de andere collega’s”, zegt de Pool. “En het belangrijkste: ik heb gemerkt dat ik mezelf hier uitstekend kan ontwikkelen. Ik hoop komend seizoen weer mooie stappen te zetten; op persoonlijk vlak, maar ook met het team.”

Vitesse heet Kozlowski opnieuw van harte welkom en wenst hem een succesvolle tweede seizoen in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: