26 september 2015 In de media

Vitesse en SC Heerenveen delen de punten

Vitesse heeft zich zaterdagavond niet beloond met een zege in Heerenveen.
De ploeg van trainer Peter Bosz had de beste kansen op een treffer, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd doelpuntloos. De 0-0-eindstand helpt beide teams niet op de ranglijst.

Vitesse begon wervelend en kreeg al snel kansen. Milot Rashica, Dominic Solanke en Denys Oliinyk wisten die echter niet uit te spelen, waarna Heerenveen weer wat lucht kreeg. Henk Veerman mocht na een kwartier zowaar aanleggen namens de thuisploeg, maar schoot hoog over het doel van Eloy Room.

Dat nam niet weg dat Vitesse verreweg de beste, en meeste kansen had op de openingstreffer. Eenmaal vloog de bal er daadwerkelijk in. Lewis Baker schoot de bal hard op de lat, waarna die terug ketste op de rug van Solanke en zo in het net belandde. Solanke stond echter buitenspel en dus ging het feest bij Vitesse niet door.

Fletse indruk
De tweede helft leverde minder enerverende momenten op van beide kanten. Heerenveen, dat zonder de zieke Simon Thern een fletse indruk maakte, had nog de beste kans op een treffer. Een fout terugspeelballetje bij Vitesse belandde bij Luciano Slagveer, maar die wist de bal niet te controleren. Ook het inbrengen van aanwinst Mitchell te Vrede hielp de Friezen niet naar de winst in eigen huis. Solanke had op het allerlaatste moment de wedstrijd moeten beslissen, maar schoot tot zijn eigen verbazing van dichtbij naast.

Vitesse verzuimt door het doelpuntloze gelijkspel om de druk op te voeren op de top van de competitie, terwijl Heerenveen dankzij alweer het vierde gelijkspel in zeven wedstrijden nog slechts zeven punten heeft vergaard.
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: