1 januari 2022 In de media

Vitesse eSports als winterkampioen het nieuwe jaar in

Niet alleen voor het eerste elftal van Vitesse was het een uitermate geslaagde eerste seizoenshelft. Ook het eSports-team van de Arnhemse club draaide op volle toeren. Levi de Weerd en Manuel Bachoore hebben zichzelf namelijk tot winterkampioen van de KPN eDivisie weten te kronen. Dat deed het ijzersterke duo met ondersteuning van derde speler Giovanni Bakhuijsen, coach Renzo Oemrawsingh en (content) coördinator Paskie Rokus.

Bij de presentatie van de eSports-ploeg voor dit seizoen stak Paskie de ambities van Vitesse niet onder stoelen of banken. Dat blijkt gegrond, want Levi en Manuel hebben de handen op elkaar gekregen in de eerste seizoenshelft van de FIFA 22-competitie van de Eredivisie. Met maar liefst 21 punten uit acht optredens en een doelsaldo van 30-18 gaat Vitesse als trotse koploper het nieuwe jaar in. Er werd weliswaar verloren van SC Cambuur, maar AZ, Ajax, RKC Waalwijk, FC Twente, FC Utrecht, Feyenoord en Go Ahead Eagles werden stuk voor stuk opzij geschoven. Naast sterkhouders Levi en Manuel wist ook Giovanni zijn steentje bij te dragen. De schaduwspeler, net als zijn teamgenoten onderdeel van Team Gullit, sleepte de winst binnen tegen FC Twente.

Vitesse eSports ligt dankzij de klinkende prestaties op koers voor het behalen van de KPN eDivisie Finals, waarin aan het einde van het seizoen voor het landskampioenschap en een pot prijzengeld wordt gestreden. Een plaats in de top-vier volstaat voor directe plaatsing voor de finaleronde. Vitesse zit op rozen, aangezien het momenteel een marge van zeven punten heeft ten opzichte van de nummer vijf.

Volg Vitesse eSports

Benieuwd naar alle ontwikkelingen, prestaties en content rondom Vitesse eSports? Volg dan het team op Instagram. De wedstrijden in de KPN eDivisie worden uitgezonden in liveshows op ESPN en op het YouTube-kanaal van de competitie.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: