27 augustus 2014 In de media

Vitesse-fan ziet kamer geel worden

Een student wreekte zich met 15.000 post-its op huisgenoot door zijn hele kamer vol te plakken. Zelfs zijn geliefde Vitesse-vlag moest het ontgelden.
Student wreekt zich met 15.000 post-its op huisgenoot

Ja hallo, dat hebben wij veel beter gedaan, dacht student Jasper van de Graaf (21) uit Groningen gisteren na het zien van een Youtube-filmpje van Britten die het huis van pasgetrouwde vrienden volplakken met 14.000 post-its. 'Vorige week beplakte ik met vrienden de kamer van mijn huisgenoot met 15.000 van die gele papiertjes die bovendien veel kleiner waren,' verklaart hij met een mengeling van trots en verontwaardiging tegenover het AD.

Vitesse-vlag
"Ik wist niet wat ik zag. Werkelijk alles was dichtgeplakt. Er zaten zelfs post-its tussen mijn was. De vlag van mijn favoriete voetbalclub Vitesse was van de muur gehaald en verstopt. Ik vond haar terug dankzij hints op 4 post-its.

Edwin Dasselaar, slachtoffer practical joke. Het volplakken van de kamer van zijn huisgenoot nam zo'n twaalf uur in beslag, zegt Van de Graaf. 'We zijn met drie man constant bezig geweest en hebben naar mijn bescheiden mening een beter resultaat afgeleverd dan de Britten. Ze plakten minder netjes, gebruikten post-its die twee keer zo groot waren als de onze, monteerden foto's in hun filmpje én plaatsten er geen muziekje bij waardoor het oersaai overkomt.'

'Schijntje'
Het bij elkaar sprokkelen van de 15.000 post-its verliep volgens hem makkelijker dan gedacht. Een vriend had 48 stapeltjes van telkens 100  stuks geregeld. 'De rest kocht ik bij de Hema. Alles bij elkaar een bedrag van zo'n 40 euro. Een schijntje gelet op het effect van ons geintje,' zegt de student Bewegingswetenschappen nog nahikkend.

Zijn huisgenoot Edwin Dasselaar (21) was volledig overdonderd door de grap met de post-it briefjes, zo is te zien in het filmpje. Dat stond aanvankelijk alleen op Facebook maar sinds gisteren ook op Youtube.
'Jezus Christusgast! What the fuck is dit? Wat moét ik hier nou mee jongens,' roept hij wanhopig bij binnenkomst van zijn studentenkamer. Die werd tijdens zijn vakantie omgetoverd tot een geel papieren kunstwerk. 

Een hele geslaagde actie, zegt het slachtoffer terugblikkend. 'Ik wist niet wat ik zag. Werkelijk alles was dichtgeplakt. Er zaten zelfs post-itjes tussen mijn was. De vlag van mijn favoriete voetbalclub Vitesse (Arnhem, red.) was van de muur gehaald en verstopt. Ik vond haar terug dankzij hints op 4 post-its.' 

Verwijderen
Het verwijderen van de gele papiertjes was minder leuk, zegt de student die net als zijn huisgenoot Bewegingswetenschappen studeert. 'Ook al zijn de post-its naadloos tegen elkaar geplakt, je kunt ze niet in één keer wegtrekken. Telkens pak je er maar een stuk of vier. Bovendien blijft alles aan je voeten plakken.'

Het plafond en de helft van twee muren laat Dasselaar zoals ze zijn. Omdat hij daar naar eigen zeggen geen last heeft van de gele papiertjes. Maar ook als tastbare herinnering aan de grap. 'Het was een wraakactie voor een practical joke die ik anderhalf jaar geleden met mijn huisgenoot uithaalde. Tijdens zijn vakantie vulde ik zijn kamer met 1050 gekleurde ballonnen gevuld met 4,5 gram meel. Telkens als er eentje kapot ging, dwarrelde een wit wolkje neer.'
 

  
AD / Foto YT

Hoofdsponsor: