25 oktober 2010 In de media

Vitesse-fans en hun spandoek

Ze zijn er gelukkig nog. De supporters die blijk geven fan van een speler te zijn. Gewoon omdat zijn spel inspireert, de inzet gewaardeerd wordt of wat hen dan ook maar in hem aanspreekt. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn creatief en nemen de moeite en kosten om er iets moois van te maken.

Deze week Thomas en Rob Bertens uit Etten-Leur, die zelf het ontwerp en het design voor hun rekening hebben genomen. Fans van Vitesse-doelman Eloy Room en elke thuiswedstrijd te vinden op Oost. Samen met Patricia Bertens ('ons handig vrouwke'),  die ook geholpen heeft bij het realiseren van het spandoek.

Een spandoek voor Eloy Room, dat kan niet missen. Waarom Eloy?
Na spandoeken voor resp. Amoah, Knol, GOAL, Piet en Ricky kozen we weer voor een aankomend talent. De hiervoor genoemde spelers zijn allemaal vertrokken. Omdat de verwachting was dat Piet eerder weg zou gaan hebben we voor Eloy gekozen om hem ten eerste een steuntje te geven, want ja, je moet toch Piet opvolgen, en ten tweede omdat hij bij de warming ups, de invalbeurten destijds tegen Volendam en zeker AZ veel indruk maakte. Het spandoek hing er dus al een seizoen met Eloy op de bank. Dit seizoen zijn we dus beiden beloond. Hij groeit per wedstrijd en wij denken dat hij Delac achter zich kan houden.

Hoe zijn jullie op het ideegekomen voor dit ontwerp? 
Tsja, we zoeken altijd iets 'speciaals' bij een speler. Bij Ruud Knol de O in de vorm van een bal, Piet een oranje achtergrond omdat hij bij het Nederlands elftal terecht kwam, en een wolfskop bij Ricky van Wolfswinkel. In Room zitten twee O's, dus dat werden ballen. Wat doet een keeper ermee: pakken of wegstompen. Zijn handschoenen van destijds hebben we op de foto gezet, op internet opgezocht en geprint met transferpapier.

Zouden meer Vitesse-fans dit moeten doen?
Dat moet ieder voor zich weten. Wij vinden het gewoon leuk een speler te steunen. Ik ken bijvoorbeeld ook Andrea die Kevin van Diermen al jaren steunt met een spandoek. De meeste supporters steunen het elftal en uiten dat met spandoeken, maar omdat wij weten dat spelers een persoonlijk spandoek erg leuk vinden, gaan we er mee door.

Als tip voor andere supporters. Welk materiaal is gebruikt en wat zijn globaal de kosten?
Ik ontwerp het in Excel, dus op de pc. Mijn vrouw gaat dan gewone katoenen stof halen, geel, zwart en wit. Ook gebruiken we transferpapier. Dat kost zeven euro voor zes vellen A4. Daar printen we de speciale dingen mee, zoals de ballen, wolf en handschoenen. Alles bij elkaar denk ik tien tot vijftien euro. We hebben ook gedacht aan de Vitesse-site waar spandoeken besteld kunnen worden, maar dan is alleen je tekst uniek. Vandaar dat we altijd zelf aan de slag gaan. Soms vragen we de speler of hij iets weet als ontwerp, of bijnaam, maar dat laten ze aan ons over.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: