28 februari 2010 In de media

Vitesse-fans in opstand na verlies tegen AZ

Supporters van Vitesse zijn zaterdagavond na de 3-0 thuisnederlaag tegen AZ in opstand gekomen. Voor de ingang van GelreDome eisten de woedende fans tekst en uitleg.
Een groep van ongeveer tweehonderd supporters van Vitesse verzamelde zich na de zoveelste ontluisterende nederlaag van de Arnhemse ploeg voor de hoofdingang van het stadion. Daar wachtten ze de huiskerende spelers op. De voetballers werden uitgejouwd en begeleid met gezang: ‘Wij willen voetbal zien’ en ‘bloed, zweet en tranen’. Onder anderen doelman Piet Velthuizen, Lasse Nilsson en Serginho Greene gingen in gesprek met de gefrustreerde aanhang.

De onvrede onder de Arnhemse supporters neemt toe, nu het elftal een serieuze degradatiekandidaat is geworden. In de laatste zes wedstrijden pakte Vitesse slechts twee punten, waardoor het nog maar een punt boven de streep staat. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, de nummer zestien. Na luid geroep van de fans stapte trainer Theo Bos naar buiten en ging hij de verbale confrontatie aan. „Jullie maken je zorgen en dat doen we zelf ook”, sprak Bos. „Er komen cruciale wedstrijden aan waarin we jullie steun nodig hebben.”

Mede door de aanwezigheid van veel stewards liep het oproer niet uit de hand. Er zijn geen arrestaties verricht.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: