30 januari 2011 In de media

Vitesse-fans krijgen waarom ze vragen

De Vitesse-supporters waren het, na de uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg, duidelijk beu. Er werd inzet, passie en beleving geeist. Zij kregen van de Vitesse-selectie waar zij om vroegen.

De spandoeken op Zuid spraken voor zich.

'3 points please', 'Start winning!' en 'We are not Barca'. Naadloos aangepast aan de taal die de Vitesse-eigenaar Merab Jordania, de trainerstaf en het gros van de selectie begrijpen.

Voor de Nederlandstalige supporters en de media werd het nog even onderstreept: 'Zonder passie en strijd, heb je niets aan kwaliteit'. De link naar een selectie van spelers die hun oorsprong nagenoeg allemaal uit de diverse windstreken van Europa kennen, gaf weer wat er onder de Vitesse-supporters leeft. Mooi dat er meer mogelijk is bij Vitesse, maar een serie individuele, kwalitatieve spelers maken nog geen team. En dat laatste is nodig om punten te pakken.

Of het crisisoverleg tussen trainer Albert Ferrer met zijn aanvoerders of de teksten op de spandoeken hun werk deden, blijft in het midden. Feit is dat er een ander Vitesse op de grasmat van het GelreDome stond. Veel inzet, loopvermogen, opjagen van de tegenstander en vooral gewonnen duels gaven Roda JC, op het eerste kwartier na, geen schijn van kans.

Een Hertog maakt echter nog geen Arnhemse zomer. Volgende week zondag komt het geplaagde Feyenoord op bezoek. Geel-zwart Vitesse kan dan laten zien of het een eendagsbevlieging was of het echte nieuwe Vitesse is opgestaan.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: