12 oktober 2019 In de media

Vitesse financieel veilig en ingedeeld in beste categorie van de KNVB

Vitesse presenteert mindere jaarcijfers over 2018/19, mede ingegeven omdat de uitgaande transfers na 1 juli zijn afgesloten en in dit boekjaar vallen. De Arnhemmers zijn echter gewoon ingedeeld in de beste financiële categorie A van de KNVB. Reden is dat de clubeigenaar Valeriy Oyf altijd aan de verplichtingen voldoet.
Oyf dekt als grootaandeelhouder de tekorten af bij Vitesse. Gemiddeld genomen zo'n 6 miljoen per jaar. De Arnhemse club noteert over het  boekjaar 2018-2019 een verlies van 16,5 miljoen euro. Dat komt mede omdat de inkomende transfers wél en de uitgaande transfers niet onder het boekjaar 2018-2019 vallen.
 
Het aantrekken van Bazoer, Tannane zitten dus in de 16,5 miljoen negatief resultaat, de opbrengsten van onder andere Vyacheslav Karavaev (8 miljoen euro), Thulani Serero (ruim 1 miljoen euro) en Marvelous Nakamba (1,2 miljoen euro aan doorverkoop) tellen in de jaarcijfers van 2019-2020 mee.
 
Vitesse valt in de meest gezonde categorie A van de KNVB. "Vitesse voldoet aan de voorwaarden van de KNVB", verklaart algemeen directeur van Vitesse Pascal van Wijk in de Gelderlander. "Wij mogen de handen dichtknijpen met onze eigenaar. Hij is betrokken bij de club, geeft garanties af voor tekorten en voldoet altijd netjes aan de financiële verplichtingen."
 
Vitesse is sinds 2010 in buitenlandse handen. Onder leiding van Merab Jordania steeg het tekort tot een recordhoogte van 24,5 miljoen euro. Sinds de overname van Tsjigirinski  en met name de huidige eigenaar Oyf wordt er hard gewerkt aan een betere balans. Valeriy Oyf wil de kosten verder drukken en de opbrengsten verbeterd zien. Daarbij blijft het spelersbudget gegarandeerd.

 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: