17 januari 2021 In de media

Vitesse foutloos na winterstop

Vitesse heeft vanavond de derde zege op rij geboekt. Daarmee komt de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch met een maximale score uit de uit de winterstop. Doelpunten waren afkomstig van Thomas Buitink, Oussama Tannane, Armando Broja en Patrick Vroegh. Namens FC Emmen scoorde Michael de Leeuw.

In het koude Emmen stuurde hoofdtrainer Thomas Letsch een nieuw aanvalskoppel het veld in. Thomas Buitink en Armando Broja mochten het vanaf de aftrap laten zien. De personele wijziging betaalde zich al in de tweede minuut uit. Buitink was messcherp bij een hoge bal in de verdediging van FC Emmen en rondde koelbloedig af: 0-1.

Vitesse opende furieus. In de negende minuut stond namelijk ook al de 0-2 op het scorebord. Tannane krulde de bal, na een flitsende combinatie, feilloos in de kruising. Het had in de openingsfase zo maar 0-3 kunnen staan. Want in de twaalfde minuut zorgde Matus Bero voor gevaar. Zijn kiezelharde schot werd gekeerd door FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp.

Voor rust kwam de thuisploeg twee keer gevaarlijk voor het doel van Vitesse-goalie en –aanvoerder Remko Pasveer. Beide pogingen werden in de kiem gesmoord. Op slag van rust profiteerde Sergio Pena bijna van balverlies bij Vitesse. Het schot van Pena spatte uiteen op de lat.

Zoals Vitesse in de openingsfase van de eerste helft uit de startblokken schoot, zo deed de ploeg van hoofdtrainer Letsch dat in de tweede helft opnieuw. In de 58ste minuut was het Broja die zijn basisplaats opluisterde met een doelpunt. De spits rondde beheerst af na afleggen van Tannane: 0-3.

Tien minuten na de derde treffer deed de thuisploeg, die met vijf punten op de laatste plaats in de Eredivisie bivakkeert, wat terug. Een vrije trap werd gekeerd door Pasveer, maar in de rebound kon De Leeuw van dichtbij raak koppen: 1-3.

In de slotfase van de wedstrijd, toen de sneeuw langzaam begon te vallen, was het Vroegh die nog een doelpunt op zijn naam mocht schrijven. Daarmee besliste de invaller de einstand: 1-4.

Dinsdag speelt Vitesse opnieuw. Dan komt ADO Den Haag naar Arnhem voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De bekerwedstrijd begint om 18.45 uur.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: