8 augustus 2022 In de media

Vitesse gaat in seizoensopener onderuit tegen Feyenoord

Vitesse is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een nederlaag tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Arne Slot was met 2-5 te sterk voor de Arnhemse formatie. Vitesse kwam eerst nog op voorsprong door Million Manhoef en maakte later gelijk via Nikolai Baden Frederiksen, maar na de 2-3 van Javairo Dilrosun liep Feyenoord uit door een paar snelle goals: 2-5.

Coach Thomas Letsch stelde aanwinsten Carlens Arcus, Ferro en Melle Meulensteen in de basis op. Vitesse begon goed aan de wedstrijd en kreeg al vroeg enkele mogelijkheden. Ferro liet zich meteen zien in de openingsfase met een snoeiharde poging vanaf de middenstip en een doorgebroken Matúš Bero werd door oud-ploeggenoot Jacob Rasmussen onderuitgehaald op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Jochem Kamphuis zag er echter geen overtreding in.

De start was voor Vitesse, maar Feyenoord trof wel twee keer het aluminium in het eerste kwartier. Dilrosun schoot op de paal en daarna krulde Patrik Wålemark een voorzet op de lat. Na negentien minuten maakte Manhoef de openingstreffer voor de ploeg uit Arnhem. Na goed voorbereidend werk van Maximilian Wittek kon de linkspoot aannemen en uithalen; 1-0.

Met name Manhoef en Wålemark waren dreigend voor beide ploegen in de eerste helft. Laatstgenoemde schoot in de 31ste minuut de gelijkmaker op aangeven van Sebastian Szymanski tegen de touwen; 1-1. Feyenoord werd sterker, was dreigend en een paar minuten voor rust kwam de ploeg van Slot ook op voorsprong. Na een overtreding van Ferro kopte Danilo raak uit een vrije trap. Met deze 1-2 tussenstand zochten beiden elftallen de catacomben weer op.

Vitesse kwam goed uit de kleedkamer en was via de bedrijvige Manhoef dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door Justin Bijlow. Vitesse bleef goed spelen en na 56 minuten mocht doelpuntenmaker Frederiksen na een check van de VAR toch juichen nadat de scheidsrechter de goal in eerste instantie afkeurde; 2-2. Kort daarna viel uit het niets de 2-3 van Feyenoord. Dilrosun krulde met links in de verre hoek raak.

Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de 2-4 van Danilo om de oren toen Jeroen Houwen zich verslikte. In de 69ste minuut deed Lutsharel Geertruida er zelfs nog een schepje bovenop: 2-5. Deze stand bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

In de volgende speelronde gaat Vitesse, hopend op een beter resultaat, op bezoek bij Excelsior. Op vrijdag 12 augustus om 20.00 uur staat de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor het team van Letsch. Wil jij ook bij de eerste uitwedstrijd van het seizoen zijn? Je kan tot en met 10 augustus hier je kaarten bestellen.

Vitesse vs Feyenoord 2-5 (1-2)
19’ Manhoef 1-0, 31’ Wålemark 1-1, 41’ Danilo 1-2, 56’ Frederiksen 2-2, 61’ Dilrosun 2-3 , 66’ Danilo 2-4, 69’ Geertruida 2-5

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaarten: 37’ Tronstad, 40’ Ferro, 45+2’ Szymanski

Aantal toeschouwers: 14.416