23 oktober 2023 In de media

Vitesse gaat kansloos onderuit in De Kuip

Vitesse heeft de wedstrijd tegen Feyenoord met 4-0 verloren. In Rotterdam gingen de Arnhemmers kansloos onderuit. Doelpuntenmakers voor Feyenoord waren Calvin Stengs, Santiago Gimenez, Lutsharel Geertruida en Antoni Milambo.

Na de interlandbreak was het op zaterdag 21 oktober weer tijd voor de Eredivisie. Vitesse nam het in Rotterdam op tegen Feyenoord. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd, thuis tegen Excelsior, waren er drie wisselingen in de basiself van Phillip Cocu. Mathijs Tielemans keerde terug van een blessure, ten koste van Gyan de Regt. Voelkerling Persson kreeg de voorkeur boven Said Hamulic en Nicolas Isimat-Mirin kreeg een plek centraal achterin wegens een blessure van Mica Pinto. Ramon Hendriks schoof door naar de linksachterpositie.

Om 21.00 uur trapte Vitesse voor het eerst af deze avond. Enkele minuten mochten de Arnhemmers dit weer doen. In minuut zeven werd Stengs diep gestuurd door Timber, oog in oog met doelman Eloy Room wist hij koelbloedig af te ronden in de korte hoek, 1-0.

Na exact een kwartier was daar het volgende gevaar van Feyenoord. In een bijna identieke situatie kon Timber vrij opstomen en een steekbal geven op Gimenez, zijn schot ging echter voorlangs. Ook de volgende vijftien minuten waren voor Feyenoord, met enkele gevaarlijke momenten voor het Arnhemse doel. De grootste kans was Stengs, vanaf circa 20 meter schoot hij de bal hard op de lat.

In minuut 37 was het weer raak voor Feyenoord. Vitesse verloor de bal op haar eigen helft waarna met vlot aanvalsspel de bal voor de voeten terecht kwam van Gimenez, hij schoof de bal langs Room (2-0). In minuut 43 is daar het eerste gevaar van Vitesse: Million Manhoef dribbelde met de bal aan de voet richting de zestien van Feyenoord, zijn zwabberbal werd ternauwernood gestopt door Bijlow. Enkele minuten later floot scheidsrechter Nijhuis voor de rust.

Het tweede bedrijf was nog geen drie minuten oud voordat de volgende goal erin lag. Eerst wist Room nog te redden op een schot van Minteh, de rebound kwam echter voor de voeten van Gimenez die de bal voorgaf op de vrijstaande Geertruida (3-0). Ondanks het overwicht aan Rotterdamse zijde was het uitvak in Rotterdam goed te horen. De circa 500 supporters uit Arnhem verdienden een groot compliment!

Na circa 70 minuten werd er aan beide zijdes volop gewisseld, veel grote kansen waren er op dat moment niet te noteren. Feyenoord bleef wel het betere van het spel houden met wat kleine mogelijkheden voor Minteh en Wieffer. In de 85ste minuut kwam ook invaller Milambo nog tot scoren waardoor de eindstand bepaald werd: 4-0.

Op vrijdag 27 oktober speelt Vitesse haar volgende wedstrijd, dan thuis in GelreDome. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt tegen PEC Zwolle. Kaarten zijn te koop via kaartverkoop.vitesse.nl.

Feyenoord vs Vitesse 4-0 (2-0)
7’ Stengs (1-0)
37’ Gimenez (2-0)
48’ Geertruida (3-0)
85’ Milambo (4-0

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaarten: Oroz

Feyenoord
Bijlow (K), Nieuwkoop (80’ Milambo), Geertruida, Hartman, Timber, Stengs (65’ Zerrouki), Paixao (65’ Sauer), Minteh (73’ Jahanbakhsh), Wieffer, Gimenez (65’ Ueda), Hancko;

Vitesse
Room (K), Arcus (85’ Egbring), Isimat-Mirin, Oroz, Hendriks, Van Ginkel, Meulensteen, Tielemans (73’ Domgjoni), Kozlowski (30’ Cornelisse), Voelkerling Persson (73’ Hamulic), Manhoef (85’ De Regt);

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: