25 september 2016 In de media

Vitesse gaat kopje onder tegen FC Twente

Vitesse is vanmiddag tegen een zeperd aangelopen in Enschede. De slordige Arnhemmers verloren met 2-1 van FC Twente. Ondanks de treffer van Lewis Baker kon de ploeg van Henk Fraser geen enkele vuist maken in de Grolsch Veste.
Adnane Tighadouini kreeg in Enschede zijn eerste basisplaats van het seizoen in de Eredivisie. De Edenaar viel vorige week goed in tegen Go Ahead Eagles, en ook in het bekerduel tegen De Dijk had hij enkele beslissende acties. Nathan begon daarom op de bank. Verder keerde Arnold Kruiswijk terug van een schorsing. Vorige week werd hij tegen de Eagles vervangen door Kosuke Ota.

Vitesse trof in FC Twente een tegenstander die fel van start ging. De thuisploeg won meer duels en de Tukkers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong via spits Enes Ünal. De Turkse huurling van Manchester City kon geheel vrij binnentikken nadat hij eenvoudig was vrijgespeeld door Dejan Trajkovski: 1-0. Niet veel later kreeg Vitesse een tweede tegenvaller te incasseren. Milot Rashica moest naar de kant vanwege een blessure aan zijn been. Mitchell van Bergen was zijn vervanger. De Arnhemmers hadden het lastig in de eerste helft en creëerden geen grote kansen. Tighadouini zorgde nog voor het meeste gevaar, maar zijn afstandsschoten misten precisie.

Vlak voor rust was er nog wel enige opwinding in het stadion toen de thuisploeg op 2-0 leek te komen. Yaw Yeboah verschalkte Eloy Room met een bekeken schot in de verre hoek. Maar scheidsrechter Manschot keurde de treffer af omdat de buitenspeler een overtreding had begaan op de meegelopen Van Wolfswinkel. Het leverde de leidsman een hels fluitconcert op.

Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg kreeg de betere mogelijkheden. Fraser had in de rust wel gewisseld, Nathan was Tighadouini komen vervangen. De Arnhemse oefenmeester moest na een uur spelen ook zijn derde wissel gebruiken. Maikel van der Werff kon niet verder en werd vervangen door Matt Miazga. Voor de Amerikaan betekende het zijn debuut in de Eredivisie. Drie dagen eerder maakte de verdediger al zijn officiële debuut tegen De Dijk.

Miazga werd de laatste tien minuten mee naar voren gestuurd en zorgde met zijn lengte voor het enige gevaar. Vitesse wilde op die manier nog wat forceren, maar kreeg aan de andere kant de deksel op haar neus. Celina stelde met een bekeken schuiver de zege voor FC Twente veilig. Room was kansloos: 2-0. Lewis Baker deed nog wel wat terug met een schitterend schot van een meter of 30 in de bovenhoek: 2-1. Maar de treffer kwam helaas te laat voor de geel-zwarte formatie.

Zaterdag 1 oktober speelt Vitesse haar volgende wedstrijd. De Arnhemmers ontvangen dan in GelreDome FC Groningen. Het duel begint om 18.30 uur.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: