5 november 2023 In de media

Vitesse gaat pijnlijk onderuit in Deventer

Vitesse heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Go Ahead Eagles. De Arnhemmers verloren met 5-1. Doelpuntenmakers bij de Deventenaren waren Willumsson, Oliver Edvardsen, Victor Edvardsen wederom Willumsson en Kramer. Voor Vitesse maakte Marco van Ginkel het enige doelpunt.

Op zaterdagavond 4 november was het tijd voor Go Ahead Eagles vs Vitesse. In Deventer werden de Arnhemmers gesteund door een uitverkocht uitvak. In tegenstelling tot de bekerwedstrijd in Heerlerheide bracht hoofdtrainer Phillip Cocu een aantal wijzigingen aan in zijn basiselftal. Eloy Room keerde terug onder de lat en ook Marco van Ginkel en Melle Meulensteen keerden terug in de basis. Dit ging ten koste van Markus Schubert, Mathijs Tielemans en Amine Boutrah.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan Veenstra, oud-speler van zowel Vitesse als Go Ahead Eagles, werd er in een zeiknat Deventer om 21.00 uur afgetrapt, door de mannen in het wit. Het uittenue van Vitesse.

Op het moeilijk te bespelen veld in Deventer kende de eerste vijf minuten al drie gevaarlijke momenten, voor beide doelen. Zo beproefde Said Hamulic zijn geluk (over) en nog geen minuut later ging Edvardsen een-op-een met Room, hij zag zijn poging naast het doel verschijnen. In minuut zeven was de eerste redding van Room daar. Op een schot van net buiten de zestien redde hij knap, na een gevaarlijke stuit.

In de 21ste minuut leek het mis te gaan achterin bij Vitesse. De bal ging simpel van voet tot voet bij Go Ahead Eagles en kwam uiteindelijk aan de linkerkant terecht. De bal werd voor getrokken op de inlopende Edvardsen. Hij schoot raak en leek de 1-0 te maken. De VAR bracht echter redding voor Vitesse en keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

In de 26ste minuut was er vanuit het uitvak speciale aandacht voor de zwaar geblesseerde Miliano Jonathans. De supporters hielden een doek met ‘Sterkte Miliano’ omhoog. Een prachtig gebaar richting de Arnhemmer.

In het eerste bedrijf was Go Ahead Eagles de sterkere partij. Zonder dat het grote kansen opleverde waren de Deventenaren wel duidelijk gevaarlijker. Tot de blessuretijd bleef het 0-0. In de extra tijd van de eerste helft ging het mis voor de Arnhemmers en wel op een hele vreemde wijze. Scheidsrechter Erwin Blank liet Go Ahead Eagles snel ingooien, alhoewel er twee spelers dit leken te willen doen. De official liet het gebeuren en de bal kwam voor de voeten van Willumsson die verwoestend uithaalde en de 1-0 binnen werkte.

De tweede helft begon met drie wissels aan Arnhemse zijde. Mathijs Tielemans, Joel Voelkerling Persson en Amine Boutah kwamen in het veld voor Enzo Cornelisse, Said Hamulic en Kacper Kozlowski.

In minuut 60 was er echter kortsluiting bij doelman Room. In een poging om vanuit achteruit te voetballen schoot hij de bal tegen de druk zettende Oliver Edvardsen aan. Via zijn voet belandde de bal zeer fortuinlijk in het Arnhemse doel, 2-0. Direct na het doelpunt gingen beide ploegen naar binnen doordat een bekertje op het veld werd gegooid vanuit het thuisvak.

Na een korte onderbreking ging het na drie minuten weer mis bij Vitesse. De Deventenaren braken aan de linkerzijde door en belandde de bal voor de voeten van Oliver Edvardsen, zijn schot werd nog gered door Room, maar hij bokste de bal tegen de inlopende Victor Edvardsen aan en zo ging de bal voor de tweede keer deze avond zeer ongelukkig het doel van Vitesse in.

Het was de 76ste minuut toen Vitesse echt weer eens gevaarlijk werd. Dat resulteerde direct in een doelpunt. Aanvoerder Marco van Ginkel kreeg de bal voor zijn voeten op randje zestien en schoot met een droge knal in de linkerbenedenhoek raak (3-1). Het duurde welgeteld drie minuten en toen lag de bal alweer in het doel van Vitesse. Op de achterlijn werd de verdediging van Vitesse te kijk gezet en de bal simpel teruggelegd op Willumsson. Hij kon zo gemakkelijk zijn tweede van de avond maken. In de 86ste minuut kwam ook Joris Kramer nog tot scoren: 5-1. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande zaterdag (11 november 2023) speelt Vitesse om 21.00 uur haar volgende wedstrijd, dan thuis in GelreDome tegen sc Heerenveen. Kaarten zijn te koop via kaartverkoop.vitesse.nl.

Go Ahead Eagles vs Vitesse 5-1 (1-0)
45+1’ Willumsson (1-0)
60’ O. Edvardsen (2-0)
63’ V. Edvardsen (3-0)
76’ Van Ginkel (3-1)
79’ Willumsson (4-1)
86’ Kramer (5-1)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaarten:
19’ Hamulic (Vitesse)
77’ Hendriks (Vitesse)
83’ Voelkerling Persson (Vitesse)

Go Ahead Eagles
De Lange (K), Deijl, Kramer, Kuipers, Linthorst, Rommens (71’ Llansana), V. Edvardsen (71’ Sow), Willumsson (87’ Baeten), O. Edvardsen (71’ Adekanye), Amofa, Breum (87’ Fernandes);

Vitesse
Room (K), Pinto, Isimat-Mirin, Oroz (71’ Arcus), Hendriks, Cornelisse (46’ Tielemans), Meulensteen, Van Ginkel, Kozlowski (46’ Boutrah), Hamulic (46’ Voelkerling Persson), Manhoef;

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: