9 januari 2021 In de media

Vitesse gaat voor Europees voetbal

Thomas Letsch verheugt zich op de tweede seizoenshelft. Hij zag een gemotiveerde en fitte selectie terugkeren op Papendal, het trainingscomplex van de club. Hij weet dat zijn spelers op zoek zijn naar resultaten en mee willen doen om de prijzen. Letsch vertaalt dat tot een realistische doelstelling: Vitesse ambieert Europees voetbal.

“Ik vind hooggespannen verwachtingen geen probleem”, zegt Letsch in de Gelderlander. “We staan op grond van onze eerste seizoenshelft terecht in de top van de eredivisie. Maar het is ook aan ons om aan te tonen dat we bij de top horen. Dat moeten we de komende maanden bewijzen.”

Januari is een belangrijke maand. De top speelt een reeks wedstrijden tegen elkaar daar waar Vitesse een op papier makkelijker programma af moet werken. Maar dan zullen de eigen wedstrijden wel gewonnen moeten worden. “We moeten tot in het voorjaar topprestaties leveren. Dat hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Het jaar 2020 was goed, maar 2021 moet beter worden. Vitesse moet zich niet laten zien als eendagsvlieg, maar als topper over het gehele seizoen.”

In de reeks van zeven wedstrijden binnen 21 dagen, wacht zaterdagavond Heracles Almelo als eerste tegenstander. De wedstrijd in Almelo wordt op 20.00 uur gespeeld en op ESPN 3 live uitgezonden.

Willem II – Vitesse 0 – 2
Koning Willem II stadion Tilburg
TOTO KNVB beker

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: