20 mei 2020 In de media

Vitesse gaat voor vernieuwing

De nieuwe technisch directeur van Vitesse Johannes Spors kiest voor vernieuwing, zo legt de Duitser in de Gelderlander uit.
Spors is begin april aangesteld in Arnhem, heeft veel gesprekken gevoerd op Papendal en is bezig de sportieve koers uit te zetten voor Vitesse. Hij doet dit in nauwe samenwerking met de clubeigenaar Valeriy Oyf.

"De eigenaar geeft me veel vrijheid. Ik ben bekend met de materie. Ik heb bij Hoffenheim met een eigenaar gewerkt. En Red Bull bemoeit zich ook zeer nadrukkelijk met de gang van zaken bij Leipzig. Ik kan bij Vitesse mijn eigen weg uitstippelen. We zijn daarbij nu een eind op weg met de procedure voor de nieuwe trainer. Maar we nemen zorgvuldig de tijd."

Over Sturing heeft de technisch directeur niets dan lof. ,,Hij was een topkandidaat", stelt Spors. "In visie waren er bij mij en hem grote overeenkomsten. Er waren daarnaast ook nuanceverschillen. Zoals altijd. Ik heb hem hoog zitten. We kiezen bij Vitesse alleen een andere richting."

Vitesse zoekt een aanvallend ingestelde trainer met pressing en meer fysiek vermogen, maar met behoud van de Nederlandse technische school als grondbeginselen. "We praten nu met enkele trainers", aldus Spors. ,,Op namen ga ik niet in. En ook niet op landen van herkomst. Ik hang de coach niet op aan de nationaliteit. Het gaat om kwaliteit."


Clubeigenaar Valeriy Oyf (links) in het supportershome in gesprek met Guram Kashia (r)
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: