3 oktober 2014 In de media

Vitesse gaat voor winst tegen ADO Den Haag

Vitesse haalde zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Na de winst tegen Excelsior (3-1) en een gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1) volgde de forse overwinning in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-6).
Tegen ADO Den Haag telt voor Vitesse alleen een overwinning. "Ik vind dat we van ADO thuis moeten winnen. ADO speelt heel compact, met een groot blok met verdedigend inge­stelde spelers", aldus Vitesse-trainer Peter Bosz in de Gelderlander.

"De ploeg heeft met Mike van Duinen en Michiel Kra­mer twee gevaarlijke spitsen. Het initiatief zal bij ons liggen en we moeten beducht zijn voor de uit­vallen van ADO.”

Bij een winst tegen ADO Den Haag kan Vitesse een goed stap richting het linkerrijtje maken. "Daar ben ik nooit zo mee bezig”, stelde Bosz donderdag na de training. "Maar we zijn qua pun­ten dermate achterop geraakt dat we een serie nodig hebben om aansluiting te krijgen met de ploe­gen waarmee je je wilt meten.”

Na een lastige start met onder andere drie uitwedstrijden tegen Ajax, PSV en FC Zwolle, herstelde Vitesse zich met een mooie serie tegen Excelsior, sc Heerenveen en FC Dordrecht (zeven uit drie).

Na ADO Den Haag staan Willem II (uit), NAC Breda (thuis) en FC Utrecht (uit) op het programma. Vitesse wil na deze serie weer op de plek in de ranglijst staan die een reële afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eredivisie geeft.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: