30 september 2021 In de media

Vitesse geeft het weg tegen Stade Rennais na sterke eerste helft

ARNHEM – Vitesse heeft averij gelopen in de Conference League. In het tweede groepsduel ging de ploeg van Thomas Letsch met 2-1 onderuit tegen Stade Rennais. In de tweede helft draaide de wedstrijd volledig in het voordeel van de Fransen.

In een sfeervol GelreDome, zonder de disciplinair geschorste Oussama Tannane, trok de thuisploeg meteen ten aanval. Met Gboho, gehuurd van de tegenstander, als aanvallende middenvelder werd direct druk gezet op Rennes. Met energiek spel kreeg Vitesse ook al vrij snel kansen. Die waren in de boeiende openingsfase vooral voor uitblinker Openda die het de verdedigers van de Fransen bijzonder lastig maakte. Ook Bero was met een schot dichtbij.

Wittek

Vitesse bepaalde wat er gebeurde in het eigen GelreDome en Stade Rennais had niets in te brengen. De thuisploeg kreeg ook loon naar werken toen Openda vanaf de rechterkant Wittek bediende. De Duitser ramde de bal met de buitenkant van de voet kiezelhard hoog tegen de touwen. Weer Wittek dus, die tegen Anderlecht voor beide doelpunten had gezorgd.
Na de verdiende 1-0 kreeg Stade Rennais ineens twee kansen kort achter elkaar, maar beide pogingen verdwenen net naast het doel van Schubert. Vitesse haalde ongeschonden de rust en het publiek trakteerde de spelers op een warm applaus.

Kanteling

In de tweede helft werd echter alles anders. Met twee verse krachten, Sulemana en Terrier, kregen de Fransen ineens meer grip. Schubert gaf kort na rust een penalty weg door Bourigeaud te vloeren in het strafschopgebied. De Duitse doelman kwam te laat. Het was niet de eerste ketser dit seizoen. Guirassy schoot vervolgens onberispelijk binnen. De penalty werd al ingeleid op het middenveld waar Bazoer de bal knullig kwijtraakte.

Daarna was Vitesse het nog meer kwijt en werd het serieus achteruit gedwongen. Er kwamen meer kansen voor Stade Rennais, maar nu stond Schubert wel tot drie maal toe op de juiste plek. Zo bleef het razend spannend in het levendige duel waar het tempo hoog lag. Ondertussen moest Bazoer het veld verlaten met een blessure en bracht Letsch Hajek.

Grote kansen

Halverwege de tweede helft kwam Vitesse zelfs op achterstand toen Sulemana gevonden werd in vrije positie. De invaller vond de lange hoek en de Fransen stonden ineens op voorsprong. Op basis van de tweede helft viel daar niet zo veel op af te dingen. In de slotfase kreeg Openda nog een kans bij de tweede paal, maar de ijverige Belg kreeg de bal net niet tussen de palen. Ook voor Rasmussen en Tronstad (bal overgetikt) waren er nog enorme mogelijkheden op de gelijkmaker.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV