22 mei 2015 In de media

Vitesse geeft Kevin Diks niet vrij voor EK

De talentvolle Vitesse-verdediger is niet vrijgegeven in verband met mogelijk Europese verplichtingen en het risico op overbelasting.
Riechedly Bazoer (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Kevin Diks (Vitesse), Dabney Dos Santos Souza (AZ), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Jari Schuurman (Feyenoord), Jairo Riedewald (Ajax) en Calvin Verdonk (Feyenoord) zijn door hun clubs niet vrijgegeven om aan te sluiten bij Oranje onder 19.

Allen zullen ze in juli afwezig zijn in het shirt van Oranje op het EK in Griekenland. Hun clubs hebben de stamspelers uit het vertegenwoordigende nationale elftal onder 19 jaar niet vrijgegeven om deel te nemen aan de continentale titelstrijd. Vanwege de aansluiting bij hun eerste elftal, de vroege Europese verplichtingen en het risico voor overbelasting is deze rigoureuze maatregel genomen.

De acht talenten kwamen wel in actie tijdens de kwalificatiewedstrijden op het elitetoernooi eerder dit jaar.

De Vitesse-talenten Juian Lelieveld en Wellington Verloo maken wel deel uit van de voorlopige Oranje-selectie.

Programma voorbereiding

In aanloop naar het EK werkt Oranje onder 19 drie trainingsstages af. De eerste stage is in Hoenderloo van 14 t/m 16 juni, de tweede in Ermelo van 24 t/m 26 juni en de derde ook in Ermelo van 29 juni t/m 1 juli.

Voorafgaand aan deze stages brengt Aron Winter de selectie terug tot 22 spelers. De definitieve selectie van 18 spelers maakt hij 1 juli bekend, op de laatste trainingsdag. Het team vertrekt 3 juli naar Griekenland.
 

ELF / Bewerkt SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: