7 februari 2018 In de media

Vitesse geeft Matavz én Miazga boete voor ‘onprofessioneel gedrag’

Woensdagochtend kwam er een einde aan de soap rondom Tim Matavz, die door de commissie van beroep een schorsing van vier wedstrijden heeft gekregen naar aanleiding van zijn bizarre actie in het thuisduel met SC Heerenveen van 20 januari.
Vitesse maakt nu bekend dat de club Matavz tevens een boete heeft gegeven. Bovendien is ook Matt Miazga bestraft.

Miazga misdroeg zich in de wedstrijd tegen Heerenveen eveneens; hij greep Denzel Dumfries bij de edele delen, maar ontsnapte aan een vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal. Dat gold niet voor Matavz, die een elleboogstoot uitdeelde aan Dumfries. De spits is met een schorsing van de KNVB en een boete van Vitesse vanwege 'onprofessioneel gedrag' nu dubbel gestraft.

'Allereerst betreuren wij de commotie die er is ontstaan', zegt technisch directeur ad interim Marc van Hintum op de website van Vitesse. 'Wij hebben zowel Tim als Matt direct na de gebeurtenissen een boete opgelegd, omdat wij het gedrag dat zij vertoonden niet binnen de Fair Play-gedachte van de club vinden passen.'

Van Hintum vindt de schorsing die Matavz opgelegd kreeg nog steeds niet de juiste straf: 'Dat wil niet zeggen dat wij het voorval goedkeuren, integendeel, zo bewijst de opgelegde boete. De straf strookt echter allerminst met schorsingen die opgelegd zijn na soortgelijke incidenten. Dat was de belangrijkste reden om tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan; een rechtlijnige strafmaat.'

'Wellicht hadden we de commotie grotendeels kunnen voorkomen door direct na het opleggen van de boetes dit ook te communiceren, ware het niet dat wij het verstandig hebben geacht daarmee te wachten totdat er definitief uitsluitsel werd gegeven richting Tim', aldus Van Hintum. Vitesse kreeg in de afgelopen weken de nodige kritiek op zijn houding in deze zaak. Zo begrepen velen niet waarom Vitesse de schorsing voor Matavz niet direct accepteerde en mopperde hoofdtrainer Henk Fraser dat zijn club 'de publieke opinie tegen had'.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: