7 april 2016 In de media

Vitesse geeft Nathan nieuwe kans

Zijn laatste basisplaats was op 20 september 2015. Daarna moest Chelsea-huurling Nathan het bij Vitesse doen met invalbeurten. In de Gelderse derby kreeg de twintigjarige buitenspeler weer de kans.
Afgelopen zondag in de derby bij NEC (2-1 verlies) stond hij uit het niets weer als linksbuiten geposteerd. Trainer Rob Maas prefereerde de aanvaller boven onder anderen Dennis Oliynyk en Renato Ibarra. 'Nathan traint altijd prima, hij heeft goed gespeeld in een oefenduel met FC Oss en in de week dat we tactisch hebben getraind, heeft hij een goede vorm laten zien', aldus Maas tegen Voetbal International.

'Het is een leerproces voor hem. Hij heeft tot zijn veertiende in de zaal gespeeld. Het had veel tijd nodig totdat hij begreep hoe wij spelen.' Nathan heeft veel talent, maar zijn leerproces gaat wel ten koste van een eigen kracht als Ibarra.

Op het middenveld gebeurt hetzelfde met groeibriljantje Valeri Qazaishvili, die zijn plek kwijt is aan een andere Chelsea-huurling, Lewis Baker. 'Veel spelers zitten dicht bij elkaar', stelt Maas.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: