5 augustus 2015 In de media

Vitesse gelooft nog in sportief wonder

Vitesse heeft nog hoop op de volgende ronde in de Europa League. Donderdagavond is in Gelredome de return tegen Southampton.
'Ik geef nooit op voordat wedstrijden gespeeld zijn. Er is altijd een kans', zegt trainer Peter Bosz

Vitesse trainde woensdag besloten in het eigen stadion. Daarvoor gaf Bosz samen met speler Lewis Baker een persconferentie op Papendal waar ook een handvol Engelse journalisten op af was gekomen. Na de 3-0 nederlaag in Engeland, lijkt Vitesse kansloos. Bosz weet ook dat er een sportief wonder nodig is, maar toonde zich strijdbaar tegenover de media.

'Als je vroeg scoort, weet je het nooit. Ik benader deze wedstrijd heel serieus. Het wordt natuurlijk erg moeilijk. Zij hebben meer kwaliteit, maar wij hebben in Southampton goede kansen gehad. Bovendien verwachten we 20 duizend fans. Dat is fantastisch. Fans kunnen ons helpen', houdt Bosz moed op een goede afloop.

Solanka intelligente speler

Dinsdag gaf Bosz op de training al een inkijkje met welke spelers hij van plan is de ploeg van trainer Ronald Koeman te bestrijden. Waarschijnlijk kiest de technische staf van Vitesse voor Milot Rashica als spits, hoewel de nieuwste Chelsea-huurling Solanka de beoogde aanvalsleider is. 'Je voelt bij hem de kwaliteit. Gisteren trainde hij voor het eerst mee. Hij is pas 17, maar hem wil ik als spits gebruiken. Solanka is een intelligente speler en daar werk ik graag mee. Spits is de moeilijkste positie in het team, maar ik geloof dat hij daar kan spelen.'

Naïef

Over de wijzigingen in zijn elftal voor komende donderdag liet Bosz weinig los, maar de kans is groot dat ook Rochdi Achenteh op de bank beland en Kelvin Leerdam de linksbackpositie moet invullen. 'Ik ga wel iets veranderen', zei de oefenmeester tijdens de persconferentie op Papendal. Nog aanvallender zal Vitesse in het eigen Gelredome overigens niet spelen. 'Dat zou naïef zijn. We spelen al heel erg aanvallend en dan zou je het helemaal opengooien en worden we onderste boven gekegeld. Wat dat betreft gaan we dus niks veranderen.'

Bij Vitesse ontbreken Ibarra, Yeini en Kruiswijk nog in de selectie. De laatste twee trainden wel mee. 'Ze zijn nog niet zo ver om een dergelijk zware wedstrijd te spelen.' Maikel van der Werff keert wel terug in de basis. De verdediger is weer fit.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: