24 april 2015 In de media

Vitesse geniet van jacht op Feyenoord

Kort na de winterstop bivakkeerde Vitesse nog op de twaalfde plaats in de eredivisie.
Vanavond kunnen de Arnhemmers bij winst op ADO Den Haag nummer drie Feyenoord (voor in elk geval twee dagen) naderen tot één punt. Verdediger Kevin Diks: "Opgejaagd worden is erg, maar jagen is fijn."

De rechtervleugelverdediger is met zijn achttien jaar jong, maar niet minder zelfverzekerd. "Het besef dat wij de derde plek kunnen veroveren is er. Als wij onze wedstrijden blijven winnen, dan moet het goedkomen".

Zeldzame jeugdexponent

Volgens de jongste telg van de Vitessefamilie zijn spirit, mentaliteit en groepsgevoel de belangrijke factoren voor de succesreeks van de Arnhemmers. Het team van Peter Bosz is al twaalf wedstrijden ongeslagen, waarvan er tien in winst werden omgezet.

Diks is het zeldzame bewijs dat Vitesse uit meer bestaat dan enkel Chelsea-huurlingen. De verdediger uit Apeldoorn doorliep alle jeugdelftallen van de club en maakte begin dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. Inmiddels staat de teller op negentien wedstrijden.

Kashia als mentor

Zijn rappe ontwikkeling dankt Diks voor een groot deel aan aanvoerder Guram Kashia, die zich opwerpt als een soort mentor van zijn teamgenoot. "Zo heeft Kashia samen met mij een voedingsplan gemaakt", begint Diks. "En na de reguliere training doen we nog apart krachttraining voor onszelf. Ik merk dat ik daar veel profijt van heb."

Als Vitesse het bezoek aan Den Haag zonder kleerscheuren doorkomt, dan kan het zondag rustig achterover leunen en kijken hoe Feyenoord het ervan afbrengt in Groningen. Volgende week staat de topper Feyenoord – Vitesse op het programma.
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: