6 februari 2022 In de media

Vitesse glijdt weg in Enschede: geblunder leidt tot pijnlijke nederlaag

Vitesse is de maand februari begonnen met een uitglijder. Letterlijk. De Arnhemse club ging zaterdagavond op een spekglad veld bij FC Twente onderuit door blunders: 3-0. De equipe van coach Thomas Letsch moet in de achtervolging in de subtop van de eredivisie.

Voor Vitesse was er buiten de smadelijke nederlaag nog bijkomende schade. Jacob Rasmussen kreeg rood en wacht nu een schorsing. Oud-Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel vertolkte in het shirt van Twente ook een hoofdrol. Hij scoorde tweemaal.

Voor Vitesse ging alles voor rust al verkeerd. De Arnhemse equipe startte nog goed in Enschede. Zo scoorde Adrian Grbic, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Matus Bero kreeg twee grote kansen. De Slowaak onderstreepte geen killer te zijn. Hij werkte twee keer slecht af.

Twente scoorde bij de eerste goede aanval. Daan Huisman liet Michel Vlap zomaar weglopen. De voorzet van de Twentenaar werd via Vitessenaar Sondre Tronstad in het doel gegleden door Jesse Bosch: 1-0.

Daarna begon de show van Van Wolfswinkel. Met dank ook aan ketsers bij Vitesse.

Bero kon de spits vlak voor rust na een uitglijder van Riechedly Bazoer nog ternauwernood van scoren afhouden. Maar een volgende blunder had desastreuze gevolgen. Doelman Jeroen Houwen liet de bal knullig uit zijn handen glijden. Dimitris Limnios kon vrij inschieten, maar Rasmussen redde met zijn handen. De Deen kon vertrekken en Van Wolfswinkel schoot na 45 minuten met een strafschop alsnog raak: 2-0.

Daarmee was de honger van Rickygoal nog niet gestild. De spits sloeg na 53 minuten nog eenmaal toe, na weifelend optreden van Danilho Doekhi: 3-0.

Met die goal was de wedstrijd verder wel klaar. Twente sloeg als de nummer 4 van de eredivisie een gat van vijf punten naar Vitesse. AZ liep ook weg van de Arnhemse equipe en FC Utrecht kwam terug tot één punt.

FC Twente – Vitesse 3 – 0