20 oktober 2013 In de media

Vitesse grijpt in laatste minuut volle buit bij sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft zaterdag de kans laten liggen om bovenin de Eredivisie goede zaken te doen. Het team van Marco van Basten leidde vroeg in de tweede helft met 2-0 tegen Vitesse, maar stond na negentig minuten met lege handen (2-3).
Twee treffers van Lucas Piazón boden tegenwicht aan de goals van Friese makelij, van Alfred Finnbogason (zijn elfde) en Kenneth Otigba. In de allerlaatste momenten van de wedstrijd bracht Patrick van Aanholt zijn team vervolgens de zege.

SC Heerenveen verloor dit seizoen pas eenmaal en begon geduldig en aanvallend aan de ontmoeting met Vitesse. Finnbogason probeerde het na een stief kwartiertje eens met een lage schuiver, waar Piet Velthuizen niet zo’n moeite mee had. Later redde de doelman op een serieuzere kant van de IJslander. Aan de overzijde zorgde Lucas Piazón voor gevaar met een vrije schop, maar Kristoffer Nordfeldt had er een gedegen antwoord op.

Finnbogasons derde kans was uiteindelijk raak, kort voor rust.Een kort genomen hoekschop werd door Rajiv van La Parra in de voeten gebracht bij de topscorer van Nederland, die wel raad wist met de buitenkans. Anderhalve seconde nadat hij zag dat de corner kort genomen werd en de bal zijn kant op kwam, zette de spits zijn hak tegen de bal en lag die er al in. Het publiek vierde feest en Heerenveen ging tevreden de rust in. En koud uit de kleedkamer viel ook de 2-0 al, via Otigba. Weer werd er gescoord uit een corner, dit keer van de voet van Hakim Ziyech.

Hij zwaaide de bal vanaf de linker cornervlag op het hoofd van Otigba, die hard en zuiver raak kopte. De feestvreugde was dit keer van iets kortere duur, want Vitesse kwam al vlot terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Lucas Piazón werd ‘in de zestien’ aangespeeld, speelde zichzelf knap vrij en schoot vervolgens binnen voor de 2-1. Snel daarna kopte Guram Kashia de bal op de paal uit een hoekschop en was de spanning echt volledig terug in het Abe Lenstra Stadion.

Vitesse bleef druk zetten en pogingen wagen op het doel van Nordfeldt. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd kwam de beloning met de 2-2. Een vrije trap van Lucas Piazón werd door niemand aangeraakt en vloog binnen, waardoor de riante voorsprong van Heerenveen weer helemaal was weggepoetst. Van Basten besloot Uche Nwofor zijn debuut te laten maken, maar het breekijzer uit Nigeria kon er niet voor zorgen dat alle punten toch nog achterbleven in eigen huis.

Sterker nog: na terugleggen van Lucas Piazón knalde Van Aanholt de bal met binnenkant voet in de hoek en pakte Vitesse de volle buit.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: