6 december 2020 In de media

Vitesse grijpt naast koppositie door nederlaag bij PEC Zwolle

Vitesse heeft verzuimd de koppositie in de Eredivisie te grijpen. De Arnhemmers van coach Thomas Letsch gingen bij PEC Zwolle met 2-1 onderuit. Vitesse blijft daardoor op 25 punten, op twee punten van Ajax dat eerder zaterdag verloor van FC Twente.

Oussama Darfalou zette Vitesse al vroeg in de eerste helft op 1-0. In de tweede helft tikte Jesper Drost de gelijkmaker binnen. Vlak daarvoor was bij Vitesse Idrissa Touré na ingrijpen van de VAR met rood van het veld gestuurd. Mike van Duinen bepaalde vanaf de stip de eindstand op 2-1 voor PEC.

Darfalou begon bij Vitesse voor het eerst sinds 3 oktober in de basis. Dat vertrouwen betaalde de aanvaller meteen terug in de 7e minuut. Hij nam de bal op een lange pass van Oussama Tannane goed aan, draaide weg bij verdediger Yuta Nakayama en tikte de bal langs doelman Michael Zetterer.

Zwolle dat vorig seizoen na een knotsgekke slotfase Vitesse nog versloeg met 4-3 door twee treffers in blessuretijd, kreeg ook kansen in de eerste helft. De grootste was voor Van Duinen. Zijn inzet werd echter gepakt door doelman Remko Pasveer.

In de tweede helft kreeg Vitesse kansen om de voorsprong te vergroten via Darfalou en Loïs Openda, maar de paal en doelman Zetterer verhinderden treffers. Daarna ging het helemaal mis voor de Arnhemmers. Touré kreeg geel na een overtreding op Kenneth Paal, maar scheidsrechter Dennis Higler gaf de speler na ingrijpen van de VAR alsnog rood voor de charge. Een minuut later tikte Drost van dichtbij de gelijkmaker binnen.

Higler wees tien minuten later naar de stip, omdat Matús Bero Van Duinen had neergehaald. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot die laag in de linkerhoek achter Pasveer. Het tiental van Vitesse kon in de slotfase de nederlaag niet meer voorkomen.

Voor Vitesse is het de eerste nederlaag na zes overwinningen en één gelijkspel. PEC Zwolle wint pas voor de tweede keer, na zeven wedstrijden zonder zege. Van die zeven eindigden er wel vijf in een gelijkspel.

PEC Zwolle – Vitesse 2 – 1
Eredivisie 2020 – 2021
Mac3 Stadion Zwolle

Bron: Ziggosport / Foto's: SV

Hoofdsponsor: