22 januari 2021 In de media

Vitesse gunt Thomas Buitink verhuurperiode bij PEC Zwolle

UPDATE: Vitesse verhuurt Thomas Buitink voor de rest van dit seizoen aan PEC Zwolle. Het Vitesse-talent heeft tevens zijn contract bij de Arnhemse club tussentijds verlengd. Hij ligt nu vast tot juli 2023.

Het ziet er naar uit dat Thomas Buitink Arnhem tijdelijk gaat verruilen voor Zwolle. Vitesse gaat het talent voor de rest van dit seizoen verhuren aan FC Zwolle. De talentvolle aanvaller wil graag meer speeltijd en in Zwolle gloort een basisplaats.

Tegelijkertijd is technisch directeur Johannes Spors in gesprek met Buitink en zijn zaakwaarnemers om het contract van de Nijkerker te verlengen met één jaar tot zomer 2023.

Spors speelt hier handig mee in op een waarschijnlijke eindigheid van de verhuurperioden van Armande Broja (Chelsea) en Lois Openda (Brugge). Na dit seizoen keert Buitink terug in Arnhem met de nodige speeltijd en ervaring in de benen op het hoogste niveau in Nederland.

Thomas Buitink viel al gedurende 14 van de 17 gespeelde wedstrijd van Vitesse in, maar streeft een basisplaats en meer speeltijd na. Met Lois Openda, Oussama Darfalou en Armande Broja in de gelederen, is die kans klein. Buitink scoorde dit seizoen één doelpunt. Bovendien heeft Spors met het oog op volgend seizoen al aanvaller Noah Ohio aangetrokken.

Het  moment van de mogelijke overgang van Buitink is afhankelijk van de progressie van de gesprekken met kamp Buitink en tussen Vitesse en FC Zwolle.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: