15 november 2018 In de media

Vitesse haalt gebroeders Berezutski naar Arnhem

Vitesse krijgt meer en meer een Russisch tintje.
De Arnhemmers beschikken natuurlijk over een oefenmeester uit Rusland in de persoon van Leonid Slutsky en nu komen de gebroeders Berezutski ook nog eens naar de GelreDome.

Het Algemeen Dagblad onthult op donderdag: "De Russische tweeling Alexei en Vasili Berezutski (36) gaat stage lopen bij Vitesse. De twee voormalige sterren van CSKA Moskou sluiten op 3 januari aan bij het trainingskamp van de Arnhemse club in Portugal. De broers maken het seizoen af als assistenten van hoofdcoach Leonid Slutsky. Alexei speelde 58 interlands voor Rusland, broer Vasili 101. Ze werkten allebei al eerder met Slutsky samen bij CSKA en het nationale team."

De krant gaat verder: "De stage is een vriendendienst van Slutsky, stelt technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. De Arnhemse club breidt de staf met de twee Russen uit. De andere assistenten, keeperstrainer Raimond van der Gouw, Edward Sturing en Nicky Hofs, behouden hun functies. Slutskyheeft met Oleg Yarovinsky ook al een Russische assistent in de staf. Yarovinsky is voormalig sportdirecteur van CSKA." Van Hintum reageert kort: "We krijgen zo een brede staf. Maar dat is Slutsky gewend in Rusland. De broers brengen veel ervaring mee."
 

Soccernews / Foto SV

Hoofdsponsor: