13 juni 2016 In de media

Vitesse haalt geen vervanger voor Ibarra

Renato Ibarra maakt deze week de overstap van Vitesse naar Club America.
Slechts enkele formaliteiten staan volgens algemeen directeur Joost de Wit een transfer van de Ecuadoriaanse rechtsbuiten naar Mexico nog in de weg.,,Ik verwacht dat de transfer van Ibarra wel doorgaat, maar je weet het pas zeker als de handtekeningen zijn gezet. We moeten enkele kleine formaliteiten nog afronden. Dat moet normaal gesproken wel goed komen", aldus De Wit.

Transfersom
Ibarra was de afgelopen vijf seizoenen actief voor Vitesse. Het contract van de snelle vleugelspits loopt tot medio 2017. Door hem nu van de hand te doen, ontvangt Vitesse nog een transfersom.

De Arnhemse club zal geen vervanger halen voor Ibarra, laat De Wit weten. ,,We hebben met Rashica en Mitchell van Bergen, die vanuit de jeugd de stap maakt naar de selectie, al twee rechtsbuitens in huis. Op die positie zullen we ons dus niet meer versterken."

Foor
De algemeen directeur acht de kans op veel mutaties in de spelersgroep van Vitesse deze zomer sowieso klein. ,,We hebben de selectie voor 95 procent rond. We willen Lewis Baker nog een jaar huren. We voeren over huurlingen nog gesprekken met Chelsea. Verder zullen we eigenlijk alleen nog anticiperen bij een vertrek van bepaalde spelers."

Vitesse haalde Navarone Foor op bij aartsrivaal NEC. Daarnaast wordt Nathan nog een jaar gehuurd van Chelsea en keert spits Abiola Dauda terug van een verhuurperiode aan het Schotse Heart of Midlothian.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: