25 mei 2021 In de media

Vitesse haalt met Domgjoni tweede aanwinst binnen

Vitesse heeft zich verzekerd van zijn tweede nieuwe aanwinst voor komend seizoen. De Arnhemmers zijn rond met Toni Domgjoni, die transfervrij overkomt van FC Zürich, zo meldt De Gelderlander. De 22-jarige centrale middenvelder tekent tot medio 2024, met de optie voor nog een seizoen.

Domgjoni komt uit de jeugdopleiding van Zürich en was de afgelopen drie jaar een van de dragende krachten bij de club, die dit seizoen op de achtste plek eindigde in de Zwitserse competitie. De middenvelder, die volgens Transfermarkt een waarde van anderhalf miljoen euro vertegenwoordigt, kwam tot 121 officiële duels voor Zürich, waarin hij 7 keer scoorde en 9 assists gaf.

Domgjoni doorliep diverse Zwiterse nationale jeugdelftallen, maar kwam nog niet in aanmerking voor een debuut in de hoofdmacht. Wel was hij in maart actief met Jong Zwitserland op het EK Onder-21, waar hij drie keer een basisplek had. De Zwiterse beloften werden derde in de poule achter Portugal en Kroatië en zijn daarmee uitgeschakeld.

Vitesse nam overigens eerder doelman Daan Reiziger transfervrij over van Ajax en Domgjoni is dan ook de tweede aanwinst van de club. Verder verzekerden de Arnhemmers zich van een tweede seizoen van Jacob Rasmussen bij de club. De 23-jarige centrumverdediger maakte dit seizoen een uitstekende indruk in het GelreDome en wordt een extra seizoen gehuurd van Fiorentina. Vitesse ziet keeper Remko Pasveer komende zomer naar transfervrij naar Ajax vertrekken en neemt ook afscheid van Thomas Bruns, wiens aflopende contract niet wordt verlengd.

Bron: Voetbalzone / Foto's: SV

Hoofdsponsor: