16 augustus 2022 In de media

Vitesse haalt met Kjell Scherpen nieuwe keeper binnen

Vitesse heeft een nieuwe doelman in huis gehaald. Kjell Scherpen is op huurbasis overgekomen van Premier League-club Brighton & Hove Albion. De 22-jarige keeper zal tot het einde van het seizoen actief zijn in Arnhem.

Als geboren en getogen Emmenaar is het niet geheel toevallig dat Scherpen zijn keeperscarrière lanceerde bij VV Emmen en, vanaf zijn elfde levensjaar, bij FC Emmen. Als zeventienjarig talent vierde de Drentenaar in november 2017 zijn officiële debuut onder de Emmense lat. Een half jaar en een promotiefeest later ging Scherpen als eerste doelman van FC Emmen de Eredivisie in. Daar keepte hij zich dusdanig in de kijker, dat Ajax hem voor vier jaar vastlegde. Na veel optredens in Jong Ajax en vier duels in de Amsterdamse hoofdmacht (waarvan één in de kwartfinales van de Europa League) zette Scherpen in 2021 nogmaals zijn handtekening onder een vierjarig contract; ditmaal bij Brighton & Hove Albion. Daar debuteerde de goalie in januari 2022 in de FA Cup, maar werd hij het afgelopen half jaar op huurbasis gestald bij KV Oostende. Deze verhuurperiode kreeg een speciaal einde, aangezien Scherpen in juni voor het eerst behoorde tot de Oranje-selectie. Daarvoor keepte hij overigens al meer dan twintig jeugdinterlands.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Kjell is een keeper die er direct kan staan. Hij beschikt, ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd, over de nodige ervaring en heeft ook genoeg wedstrijd- en trainingsritme. Bovendien is Kjell zeer bekend met het Nederlandse voetbal, in het bijzonder met de Eredivisie”, stelt Schmedes. “We zochten nog naar een bepaald type keeper en Kjell voldoet met zijn lengte, bereik en uitstraling aan het gewenste profiel.”

Scherpen is zeer verheugd met zijn overstap naar Vitesse. “Dit voelt als de beste keuze die ik op dit moment kon maken. Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens”, aldus de sluitpost, die rugnummer 16 gaat dragen in Arnhem. “Vitesse kent niet de beste seizoenstart, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen. Uiteraard hoop ik daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Vitesse heet Scherpen van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: