14 augustus 2023 In de media

Vitesse haalt Mica Pinto binnen als nieuwe linksback

Vitesse heeft Mica Pinto in huis gehaald als opvolger van de naar VfL Bochum vertrokken Maximilian Wittek. De 30-jarige linksachter zat de afgelopen weken, na uitstekende seizoenen bij Sparta Rotterdam, nog zonder club. Pinto heeft een contract voor twee jaar (tot medio 2025) getekend in Arnhem.

Technisch directeur Benjamin Schmedes heeft met de komst van Pinto snel kunnen anticiperen op de Bundesliga-transfer van Wittek: “Mica was de nummer één op ons lijstje van potentiële opvolgers voor Maxi. Hij is een spelmakende linksachter, met veel fysiek vermogen en een goede pass in de benen. Bovendien is Mica een echte teamplayer, die over de nodige ervaring beschikt. Zo heeft hij meerdere jaren een hoog en constant niveau aangetikt in de Eredivisie. Wij heten Mica van harte welkom in Arnhem.”

Pinto gaat met een uitstekend gevoel van start bij Vitesse. “Ik heb vaak tegen Vitesse gespeeld (acht keer, red.), maar ben er trots op dat ik nu het mooie geel-zwarte shirt mag dragen. Na een geslaagde periode bij Sparta Rotterdam was dit de stap die ik graag wilde maken. Ik heb zeer goede gesprekken gehad met de technische leiding van Vitesse en kan niet wachten om op het veld te staan. Ik ga alles geven voor de club en de supporters“, aldus de 28-voudig international van Luxemburg, die ook Portugese roots heeft.

Michael Gonçalves Pinto, zoals de Vitesse-aanwinst voluit heet, werd op 4 juni 1993 geboren in het Luxemburgse Diekirch. Daar zette de linksachter bij FMC Young Boys Diekirch de eerste stappen op de voetbalvelden. Zijn talent bracht hem via het Franse FC Metz bij de Portugese grootmacht Sporting Lissabon, maar daar wist hij (ook na een verhuur aan het Spaanse Recreativo Huelva) net geen doorbraak te forceren. In 2018 arriveerde Pinto in Nederland, na Portugese periodes bij Belenenses en União Madeira. Er volgden vijftig officiële optredens voor Fortuna Sittard en een overstap naar Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel was Pinto tevens een vaste waarde, die in zijn negentig duels voor de club steeds belangrijker wist te worden voor het team. De linksback was zo ook een van de drijvende krachten achter het afgelopen successeizoen van Sparta Rotterdam. De Luxemburgse international maakte meerdere fraaie doelpunten en droeg meermaals de aanvoerdersband.

Vitesse heet Pinto van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: