2 november 2019 In de media

Vitesse heeft ambities voor een vrouwenteam

Dat de leeuwinnen het goed doen bij de EK vrouwenvoetbal heeft niet alleen effect voor een positieve gevoel in Nederland. Ook zorgt het ervoor dat vrouwenvoetbal flink in de groei zit.
Zo ook voor Vitesse, terwijl andere Arnhemse voetbalclubs zoals Eldenia, ESA, VDZ en Elseweide al een vrouwenteam blijft Vitesse achter. Ze hebben nog geen vrouwenteam, maar daar gaat verandering in komen.

“We hebben absoluut de ambitie om daar een start mee te maken”, vertelt Wiebe Nelissen, woordvoerder van Vitesse. Dat Vitesse de volgende kandidaat kan zijn voor de eredivisie blijkt dat voormalig KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee in 2015 nog heeft gezegd dat Vitesse hoog op de lijst staat.
De reden dat het in 2015 niet van de grond kwam, had vooral met financiële en organisatorische redenen.

Op dit moment voetballen er acht betaalde voetbalorganisaties in Nederland. Dit zijn  Achilles ’29, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar VVNH.

Of en wanneer er een vrouwenteam komt voor Vitesse is nog niet te zeggen.  “Maar het mag duidelijk zijn: Vitesse draagt de hele voetbalwereld, dus ook het vrouwenvoetbal, een warm hart toe.” vertelt de woordvoerder van Vitesse.

HouVanArnhem / Foto’s SV

Hoofdsponsor: