31 januari 2020 In de media

Vitesse heeft Brenet en Noor Delaveris bijna binnen

Vitesse trekt Joshua Brenet en de Noor Filip Delaveris aan op de slotdag van de transferwindow. De laatste plooien worden vanmiddag op Papendal gladgestreken.
Technisch manager Marc van Hintum voert vrijdagmiddag een laatste gesprek met Brenet die voor de rest van het seizoen moet worden gehuurd van Hoffenheim. Bij die club staat trainer Alfred Schreuder aan het roer, een goede bekende van Van Hintum. Brenet wordt bij Vitesse vooral gezien als linksback, maar kan ook als rechtsback uit de voeten.

De 25-jarige Limburger groeide op bij Roda JC en streek vervolgens neer bij PSV. In de zomer van 2018 tekende hij een contract tot de zomer van 2022 bij het Duitse Hoffenheim waar hij onder Schreuder nauwelijks aan speeltijd toekomt. Vitesse is dun bezet op de backposities.

Linksbuiten
Behalve Brenet haalt Vitesse op de valreep ook nog een Noors talent binnen. Filip Delaveris tekent, net als eerder zijn landgenoot Sondre Tronstad, voor 3,5 jaar bij de Gelderse subtopper. Delaveris is een technisch vaardige linksbuiten die dit seizoen doorbrak bij Odds BK. Dat is een club op het hoogste niveau in Noorwegen. 

Op Papendal liepen vrijdag de Noorse zaakwaarnemers van Delaveris al rond tijdens de training van Vitesse. Van Hintum liet daar duidelijk doorschemeren dat het wel goed zit. 'Het ziet er heel goed en lijkt inderdaad rond te komen', gaf de technische baas aan.

Mentaliteit
'Ik ben, net als van Duitse spelers, zeer gecharmeerd van Scandinavische voetballers. We zijn al een tijdje bezig op de Noorse markt met Vitesse. Hun mentaliteit is altijd goed, ze spreken perfect Engels, passen zich makkelijk aan en zeuren nooit. Qua instelling trekken ze ze ook de rest van de groep omhoog', aldus Van Hintum.

Omroep Gelderland / foto’s SV – Omroep Brabant – Odd.no

Hoofdsponsor: