12 oktober 2016 In de media

Vitesse heeft de goedkoopste seizoenkaart

Een club supporten doe je vaak op basis van de stad waar je vandaan komt, de club waar het mooiste voetbal wordt gespeeld of de club waar bijvoorbeeld je vader je voor het eerst mee naar een wedstrijd heeft genomen.
Maar welke club is prijstechnish en tactisch het best om fan van te zijn? Kortingscode.nl deed een onderzoek naar de prijzen van een seizoenskaart, los kaartje, shirt en sjaal van alle clubs in de eredivisie. Wat blijkt? De fans van Roda JC treffen het financieel het beste bij hun club. Supporters van PSV betalen het meeste geld om hun ploeg te zien spelen.

De goedkoopste seizoenskaart vind je bij Vitesse (€170), terwijl je bij PSV minimaal €100 meer betaalt om alle thuiswedstrijden te zien. De best betaalbare losse kaartjes, €15, zijn te koop bij Sparta en FC Utrecht. PSV komt hier wederom als duurste uit de test (€28).

Supporters van NEC kunnen een wedstrijdshirt voor €49,95 het voordeligst aanschaffen, fans van Ajax zijn daar €40(!) meer aan kwijt.

Alle prijzen bij elkaar opgeteld komen Roda JC, Sparta en Heracles Almelo als goedkoopste uit de bus met Vitesse kort daarachter op plek 4. Bij PSV, Feyenoord en Ajax betaal je als fan het meeste. Verder valt op dat een seizoenskaart bij AZ relatief duur is (€250). Daarmee staat het tweede in de lijst.

Voor het complete onderzoek klik HIER
 

Imbull.com / Foto’s SV

Hoofdsponsor: