1 augustus 2020 In de media

Vitesse heeft het langste centrale duo van de eredivisie

Nu de basiself van Vitesse steeds meer vorm lijkt te krijgen, is de kans dat Vitesse met het langste centrale duo in de competitie 2020-2021 gaat spelen groot.
Rechts centraal lijkt Danilho Doekhi (22) onomstreden. De twintigjarige verdediger doet nooit domme dingen en scoort altijd een ruime voldoende. Hij oogt traag, maar dat geldt alleen voor zijn startsnelheid. Als hij op stoom is, loopt hij menig snelle aanvaller eruit. Vooral als de sprint over iets langere afstand is. 

Het Vitesse-talent staat verder fysiek zijn mannetje en is kopsterk. Danilho Doekhi is 1.90 meter en dat is in de kopduels te merken. Hij heerst bij corners en hoge ballen in de 16-meter. Verbeterpunt is het koppen in aanvallende situaties.

Op links centraal lijkt de nieuwe Vitesse-aanwinst Jacob Rasmussen (23)  de concurrentiestrijd met de Tsjech Tomas Hajek te gaan winnen. De Deense linkspoot van 1.93 meter die door Vitesse van het italiaanse Fiorentina is gehuurd, is samen met Danilho Doekhi het grootste centrale verdedigingsduo van de eredivisie. Op dit moment kent namelijk geen enkele andere club zo'n lange combinatie.

Jacob Rasmussen ziet het wel voor zich. "Lengte en kracht kunnen een groot voordeel zijn", zegt Rasmussen tegen de Gelderlander. "In de eredivisie lopen goede voetballers, maar vooral ook veel kleine spelers. Ook bij aanvallende standaardsituaties zouden wij dus een wapen kunnen zijn."

Rasmussen wil komend seizoen van belang zijn in de Arnhemse defensie. "Het belangrijkste is dat ik veel speel. De keuze voor Vitesse voelt als een wijze beslissing. Ik moet er nu zelf het beste van maken."

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: