24 augustus 2014 In de media

Vitesse heeft meeste balbezit maar vergeet te winnen

In de aanloop naar de derde speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan PEC Zwolle en Vitesse tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion (aftrap 12.30 uur).
● PEC Zwolle en Vitesse wonnen beide twee van de voorgaande zes Eredivisie-ontmoetingen in Zwolle (G2).

● Vitesse won zes keer en verloor geen enkele van de laatste zeven Eredivisieduels met PEC Zwolle (G1 W6 – thuis en uit).

● De laatste zes Eredivisiedoelpunten van PEC Zwolle werden gemaakt door zes verschillende spelers (Karagounis, Narsingh, Drost, Moro, Thomas en Saymak).

● Alleen Willem II (40,1 procent) en ADO Den Haag (40,4) hadden een lager percentage balbezit over de eerste twee speelronden dan PEC Zwolle (41,4).

● Van de laatste tien schoten van Stef Nijland in de Eredivisie kreeg hij er geen enkele op doel (zeven mis, drie geblokkeerd).

● Ron Jans wist als trainer de laatste vijf wedstrijden tegen Vitesse niet te winnen (G3, V2 – met SC Heerenveen en PEC).

● Vitesse won geen enkele van de laatste negen competitieduels (G4, V5), maar noteerde in die periode wel gemiddeld het hoogste percentage balbezit van alle Eredivisieclubs (62 procent).

● Vitesse schoot in de eerste twee duels van dit seizoen vaker op doel dan alle andere Eredivisieclubs (28 – exclusief geblokkeerde schoten).

● Vitesse hield de laatste tien Eredivisiewedstrijden niet de nul en kreeg in die reeks 23 doelpunten tegen.

● Vitesse-aanvaller Zakaria Labyad creëerde acht kansen in zijn eerste twee wedstrijden dit seizoen, meer dan elke andere Eredivisiespeler.

● De Arnhemmers incasseerden reeds drie doelpunten uit standaardsituaties (twee hoekschoppen en een vrije trap) samen met NAC het meeste van de Eredivisie.

● Vitesse-aanwinst Arnold Kruiswijk kan zijn 250ste Eredivisieduel spelen. De verdediger is de meest ervaren speler in de selectie van Vitesse.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: