28 februari 2021 In de media

Vitesse heeft nu wel een antwoord op weer trefzekere Giakoumakis

Vitesse heeft ten koste van VVV-Venlo na vijf mislukte pogingen in de Eredivisie weer het zoet van een zege gesmaakt. Het was ook een goede generale voor de nakende bekerontmoeting met de Limburgers.

Giorgios Giakoumakis had eerder dit seizoen in de ontmoeting met Vitesse in Venlo de absolute hoofdrol vervuld. Zijn vier treffers in dat duel spookten nog door de Arnhemse hoofden. Trainer Thomas Letsch had zijn spelers dan ook extra gewezen op het Griekse gevaar. ‘We hebben ons lesje geleerd van de wedstrijd in Venlo.’

Alle extra inspanningen ten spijt, het Griekse kanon het zwijgen opleggen bleek een te grote opgave voor Vitesse. Giakoumakis tilde in de negentiende minuut zijn Eredivisie-totaal naar 23 goals door vanaf elf meter raak te schieten. De strafschop was toegekend na een knullige overtreding van Riechedley Bazoer op Torino Hunte.

Giakoumakis maakte daarmee de snel opgelopen achterstand ongedaan. Vitesse was na drie minuten op voorsprong gekomen door Loïs Openda, die na een voorzet van Armando Broja raak knalde.

Na bijna een uur lag Vitesse weer op koers voor de eerste zege na vijf duels met een oogst van één schamel punt. Met verschillende korte combinaties baande Bazoer zich een weg door het hart van de Venlose defensie om vervolgens met een schot doelman Thorsten Kirschbaum ook het nakijken te geven.

De Arnhemse vormgever maakte zo zijn fout van de eerste helft goed. Bovendien vormde het de opmaat naar het succes, waarmee Vitesse in ieder geval voor een dag Feyenoord de vierde plaats afsnoepte. Want waar Giakoumakis alleen voor keeper Remko Pasveer faalde, deelden Sondre Tronstad en Broja in het laatste kwartier de genadeklap uit.

De Arnhemse overwinning biedt ook vertrouwen op weg naar een bekersucces. Dinsdag staan Vitesse en VVV weer tegenover elkaar in Gelredome. Dan is de inzet een plaats in de finale van de strijd om KNVB-beker.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: