11 januari 2022 In de media

Vitesse heeft spits binnen: Grbic wordt voor half jaar gehuurd van FC Lorient

Vitesse heeft de eerste winterse versterking binnen. Met Adrian Grbic trekt de eredivisionist uit Arnhem een Oostenrijkse international aan. De spits wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van de Franse club FC Lorient.

Grbic (25) sluit woensdag aan bij de selectie van Vitesse. Hij maakt de overstap van de Franse Ligue 1. De spits staat nog tot juli 2025 onder contract bij Lorient. Voor Vitesse is hij de gewenste versterking na het winterse vertrek van Oussama Darfalou (verhuurd aan PEC Zwolle) en Julian von Moos (vertrokken naar Sankt Gallen).

Grbic is negenvoudig Oostenrijks international (vier goals). Hij groeide op in Wenen en voetbalde in de jeugd van onder meer Rapid Wien en VfB Stuttgart. Hij brak als prof door via Floridsdorfer AC, in de tweede Oostenrijkse liga, en SC Altach op het hoogste niveau van het Alpenland.

In de zomer van 2019 volgde een overstap naar Frankrijk. Grbic blonk uit bij Clermont Foot, met 17 goals in 29 wedstrijden. Daarmee verdiende de spits een miljoenentransfer naar FC Lorient. Bij de club uit de Ligue 1 diende hij dit seizoen voornamelijk als invaller. In Arnhem hoopt hij nu op meer speeltijd.

Bron: De Gelderlander / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: