4 november 2016 In de media

Vitesse-Heracles: drie keer raden wie de scheidsrechter is…

Toeval of niet. Vitesse en Heracles Almelo staan zondag tegenover elkaar in het GelreDome én Danny Makkelie is de scheidsrechter. En dat is voer voor de Vitesse-supporters die geen warme herinneringen hebben aan de combinatie Makkelie en Heracles Almelo.
Op 23 september 2015 ging het namelijk mis rondom de Arnhemmers en Makkelie. In een bekerwedstrijd bij Heracles Almelo werden drie Vitesse-spelers met een rode kaart van het veld gestuurd en werd toenmalig trainer Peter Bosz naar de tribune gestuurd, omdat hij de wedstrijdleiding uitmaakte voor 'schijtbakken.' Dat laatste zorgde ervoor dat de wedstrijd zelfs even gestaakt werd.

Omdat dit voor oponthoud zorgde, werd de stadionklok stilgezet en vervolgens teruggezet naar de tachtigste minuut. Volgens Vitesse is daardoor bijna vier minuten te lang gespeeld. Dat was nadelig voor de Arnhemmers, want in de slotfase scoorde Heracles. Dat zorgde vervolgens voor woedende Vitesse-supporters in de richting van scheidsrechter Makkelie.

Nu Makkelie zondag weer een wedstrijd tussen Vitesse en Heracles fluit, weten de Arnhemse supporters daar wel raad mee op social media.
 


Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: