28 april 2020 In de media

Vitesse hervat trainingen in groepjes

Vitesse hoopt deze week toestemming van de overheid en burgemeester van Arnhem te krijgen om volgende week de trainingen op Papendal te hervatten. dat alles Corona-proof en in kleine groepjes.
De spelers van de Vitesse-selectie werken nu dagelijks individuele programma's af die door de technische en medische staf van de club zijn samengesteld.  

Nu er een versoepeling van de corona-maatregelen plaatsvindt, hoopt Vitesse de trainingsintensiteit uit te kunnen breiden. De club moet daarbij wel de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in acht nemen.

Het RIVM-protocol: 

Trainers, spelers, medische staf en iedereen die bij het eerste team betrokken is, moeten zich aan strikte regels van het RIVM-protocol houden.

Dat houdt in:

– Alleen klachtenvrije spelers en stafleden zijn aanwezig op de trainingsfaciliteit. De teamarts bepaald of een speler naar de trainingslocatie mag komen.
– Er wordt 1,5 meter afstand gehouden voor, tijdens en na trainingen
– De standaard hygiëne maatregelen van RIVM worden strikt nageleefd
– Niet spugen of snuiten op het veld

Er wordt per club één functionaris, bij voorkeur iemand van de medische staf, aangesteld. Die moet toezien op coördinatie en controle van de ingestelde maatregelen op de locatie.

Vitesse blijft voorlopig trainen als de Arnhemse club daar toestemming voor krijgt. Normaal loopt een contractjaar in het betaalde voetbal tot 30 juni.

De komende weken wordt duidelijk hoe en wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020 -2021 zal plaatsvinden.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: