5 augustus 2021 In de media

Vitesse hield talentvolle Danilho Doekhi uit handen van Feyenoord

Op het moment dat Vitesse zich in mei kwalificeerde voor Europees voetbal twijfelde niemand eraan, dat in navolging van Remko Pasveer ook de andere Arnhemse uitblinkers mooie transfers zouden maken. Maar nu de rentree van Vitesse op het Europese podium donderdagavond een feit is met de thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Conference League tegen het Ierse FC Dundalk, zijn Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Oussama Tannane nog gewoon van de partij.

Danilho Doekhi is de nieuwe aanvoerder

Doekhi heeft inmiddels het stokje overgenomen van Pasveer als aanvoerder en kijkt uit naar zijn Europese debuut tegen de Ieren. „Het is schitterend om Europees voetbal mee te gaan maken en het is een compliment, dat ik dat kan doen als aanvoerder. Ik kijk er naar uit. Het is ook geweldig dat er weer publiek bij kan zijn. Dat is ook alweer een tijdje geleden.”

Voor Vitesse-trainer Thomas Letsch was Doekhi een logische opvolger van Pasveer. „Danilho is iemand die niet altijd het hoogste woord heeft, maar aan de dingen die hij zegt, wordt in de groep veel waarde gehecht. Als hij iets naar voren brengt, wordt er echt naar hem geluisterd. Daarom heb ik alle vertrouwen in hem als nieuwe aanvoerder.”

Interesse Feyenoord

De 23-jarige centrale verdediger speelde een ijzersterk vorig seizoen en leek klaar voor een volgende stap. Er was de afgelopen maanden wel wat beweging rond Doekhi, maar de ideale match zat er nog niet tussen. Voordat de keuze viel op de Oostenrijker Gernot Trauner informeerde Feyenoord naar de neef van Winston Bogarde, maar over het bedrag dat de Rotterdammers wilden besteden, werd in Arnhem gekscherend gezegd, dat ze daarvoor niet eens één been van de verdediger konden krijgen. Andere opties legde Doekhi zelf naast zich neer.

„De transfermarkt is nog een maand open. Op dit moment focus ik me volledig op Vitesse”, vertelde Doekhi, die aangaf open te staan voor gesprekken over een langer contract, wanneer er ook deze maand geen transfer volgt. Het contract van de Rotterdammer loopt na dit seizoen af en er zal Vitesse veel aan gelegen zijn om hem niet transfervrij te laten vertrekken.

Bazoer

Voor Bazoer is een verlenging geen optie, zodat Vitesse hem deze zomer of uiterlijk in januari zal moeten verkopen om de transferwaarde te verzilveren. De oud-Ajacied dacht de stap naar Olympique Marseille te gaan maken en een deal voor 4 miljoen euro leek nabij, maar de Fransen hebben door financiële issues tot op heden niet doorgepakt.

Letsch, die vanavond zijn Europese debuut als hoofdtrainer maakt, bouwde in de voorbereiding aanvankelijk aan een team zonder Bazoer en Tannane, vooruitlopend op hun verwachte vertrek. Maar nu ze nog altijd in Arnhem zijn, gaat hij de uitblinkers van vorig seizoen gewoon gebruiken in de Europese wedstrijden.

Tannane

Na een stroeve voorbereiding speelde Vitesse een sterke laatste oefenwedstrijd tegen VfL Bochum met Bazoer in zijn oude, vertrouwde rol als vrije verdediger. Die wedstrijd is voor Letsch een belangrijk vertrekpunt voor de Europese wedstrijden. „Dat was een heel belangrijke test, onze generale”, aldus Letsch, die tegen FC Dundalk geen beroep kan doen op de geblesseerde Elia Dasa en Jacob Rasmussen en Million Manhoef de kans geeft als rechtsback.

Doekhi was blij met de terugkeer van Bazoer in de ploeg. „Hij was vorig jaar ook een belangrijk onderdeel van de verdediging. Hij is gewoon een goede speler. Als hij erbij is, maakt dat ons sterker.”

Door de fysieke achterstand waarmee hij aan de voorbereiding is begonnen, is Tannane nog niet zover, dat hij in de basis kan beginnen. Maar ook de creatieve middenvelder kan als invaller een rol spelen tegen de Ieren. „Het is een belangrijke wedstrijd en deze spelers staan tot onze beschikking”, aldus Letsch. „Ik zal de spelers het veld insturen, waarvan ik denk dat we die nodig hebben op dit moment. Hun hart ligt ook bij Vitesse. Wanneer ik het gevoel had dat een speler er niet honderd procent bij zou zijn, zou ik geen beroep op hem doen. Maar dat gevoel heb ik zeker niet.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: