10 januari 2021 In de media

Vitesse hijgt PSV in de nek na vlekkeloze start van belangrijke maand

Vitesse is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning in de Eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo kwamen de Arnhemmers geen moment echt in de problemen en bezorgden ze zichzelf de gewenste start van de belangrijke maand januari.

Vitesse begon aan 2021 in de wetenschap dat de overige teams uit de top van de ranglijst elkaar deze maand allemaal tegenkomen, terwijl de Arnhemmers zelf de topclubs allemaal al hebben getroffen in de eerste seizoenshelft. Daarin bewees de ploeg van trainer Thomas Letsch zich te kunnen meten met de vaderlandse top door PSV (2-1) en Feyenoord (1-0) te verslaan en goed partij te bieden tegen Ajax (1-2) en AZ (1-3).

Vitesse kan in januari profiteren van het feit dat die ploegen elkaar punten afhandig gaan maken, terwijl het zelf een relatief eenvoudig programma heeft. In Almelo was de start niet al te overtuigend, want tot veel uitgespeelde kansen kwamen de Arnhemmers niet. Alleen Oussama Tannane zorgde voor wat gevaar. Toch ging Vitesse met een voorsprong de rust in door een van richting veranderd schot van Matús Bero.

Daartegenover stond dat Vitesse achterin weinig weggaf. Remko Pasveer kreeg wel iets te doen, maar de doelman werd nooit in verlegenheid gebracht. Toen Bero er in de slotfase na een goed uitgespeelde aanval 0-2 van maakte, was de buit binnen. Heracles moest na twee zeges op rij zodoende weer pas op de plaats maken, terwijl Vitesse voor het eerst sinds 31 oktober weer een uitwedstrijd won in de Eredivisie en PSV in de nek hijgt.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: