29 december 2020 In de media

Vitesse hofleverancier van het VZ Eredivisie-elftal van het eerste half jaar

December is de maand van de ‘lijstjes’ en statistieken over de eerste seizoenshelft. Dat kunnen en gaan we natuurlijk niet allemáál plaatsen. Gekkenwerk en alleen maar voer voor discussie. We maken twee uitzonderingen, omdat deze voetbalwebsites zich baseren op wekelijks gegeven cijfers door kenners: Voetbal International en Voetbalzone. Kijk en vorm je eigen mening.

Na het laatste fluitsignaal in Stadion Galgenwaard bij FC Utrecht – AZ (2-2) zit de eerste helft van het seizoen 2020/21 er volledig op. Voetbalzone maakt de balans op en stelt een team samen van de beste spelers uit de eerste seizoenshelft. Als gevolg van de coronacrisis begon het seizoen in de Eredivisie relatief laat en daarom is de winterstop al na veertien speelronden ingezet.

Vitesse is met drie afgevaardigden de hofleverancier van het Eredivisie-elftal van het eerste half jaar. Opvallend is dat van de traditionele topclubs alleen Philipp Max van PSV het elftal heeft gehaald. Ajax en Feyenoord leveren met Noussair Mazraoui, Marcos Senesi, Ryan Gravenberch, Antony en Steven Berghuis weliswaar ‘bankzitters’ voor het elftal, maar de prestaties van die spelers waren niet goed genoeg voor een uitverkiezing in de ‘basis’. Onder meer Abdou Harroui en Azor Matusiwa, de uitblinkers van respectievelijk Sparta Rotterdam en FC Groningen, staan daar wél in.

Het sterrenteam van het seizoen 2020/21 tot dusver


Reservebank:

Doelman: Joël Drommel (FC Twente)

Verdediging: Noussair Mazraoui (Ajax), Marcos Senesi (Feyenoord), Ko Itakura (FC Groningen) Kenneth Paal (PEC Zwolle)

Middenveld: Fredrik Midtsjö (AZ), Ryan Gravenberch (Ajax), Ahmed El Messaoudi (FC Groningen)

Aanval: Antony (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Gyrano Kerk (FC Utrecht), Henk Veerman (sc Heerenveen), Lennart Thy (Sparta Rotterdam)

Motivatie voor de Vitesse-basisspelers:

Remko Pasveer (Vitesse)

“Hij is in de herfst van zijn carrière en keept beter dan hij ooit gedaan heeft”, viel in november ook Johan Derksen op in Veronica Inside. De analist opperde zelfs om Remko Pasveer als derde doelman op te roepen voor Oranje, maar zo ver ging bondscoach Frank de Boer niet. Wel lijkt Pasveer, met zijn 37 jaar de oudste speler na Klaas-Jan Huntelaar die dit seizoen in actie kwam in de Eredivisie, bezig aan zijn tweede leven als doelman. De voormalig PSV’er vormt een baken van rust voor de defensie van Vitesse, die onder trainer Thomas Letsch laat zien ook over de nodige voetballende kwaliteiten te beschikken.

Riechedly Bazoer (Vitesse)

Het was een van de eerste dingen die trainer Thomas Letsch deze zomer bij zijn aanstelling bij Vitesse veranderde: Riechedly Bazoer zou voortaan als een voetballende verdediger in de vijfmansdefensie van de Arnhemmers gaan fungeren. De tactische zet van Letsch pakte uitstekend uit. Zijn uitstekende opbouwende kwaliteiten laat Bazoer wekelijks zien: de voormalig Ajacied legt zijn crosspasses over grote afstanden probleemloos op de stropdas en heeft ook een dribbel in huis om zich uit moeilijkheden te spelen. Gesteund door de eveneens perfect functionerende centrumverdedigers Danilo Doekhi en Jacob Rasmussen houdt Bazoer zich ook in defensief opzicht staande.

Oussama Tannane (Vitesse)

Samen met ploeggenoot Riechedly Bazoer is Oussama Tannane uitgegroeid tot de absolute smaakmaker van revelatie Vitesse. De nummer tien krijgt van trainer Thomas Letsch de vrijheid om te doen en te laten wat hij wil en maakt daar dankbaar gebruik van. Tannane is de spil in het aanvalsspel van Vitesse, die met een dribbel of slimme steekpass voor de creativiteit moet zorgen. Johan Derksen onderzocht zelfs de mogelijkheid om Tannane voor Oranje uit te laten komen, maar kwam erachter dat de Vitessenaar al negen interlands voor Marokko op zijn naam had. “Als ik hem zie zoals hij sinds de zomerstop speelt, dan vind ik hem echt weergaloos goed. Snelheid, techniek…”, voegde Wim Kieft daar nog aan toe.

Bron: VpetbalZone - Bewerkt SV / Foto's: SV - Schema VZ

Hoofdsponsor: