18 september 2016 In de media

Vitesse honoreert initiatief Supportersvereniging Vitesse

Sinds 2006 heeft de Supportersvereniging Vitesse zich breed gemaakt om de puur functionele windrichting tribunenamen in GelreDome te vervangen door spelersnamen uit de roemrijke historie en het heden van Vitesse tijdens thuiswedstrijden van de Arnhemse club.
Tien jaar nam het proces van in gesprek gaan, overtuigen, financiële middelen genereren en een stadiondirectie bereid vinden medewerking te verlenen, in beslag. Met de invoering van een nieuw Ticketing systeem werd ook de laatste, technische hobbel genomen om de tribunenamen te herbenoemen en de wedstrijdkaarten aan te kunnen passen.
 
In 2012 werd, vlak voor het overlijden van de terminaal zieke oud-speler en Vitesse-trainer Theo Bos, de Zuid-tribune omgenoemd tot Theo Bos-tribune. De voormalige Vitesse-verdediger speelde zijn hele carrière voor Vitesse (1979-1998) en werd aansluitend jeugdtrainer en assistent in Arnhem en later hoofdtrainer van Vitesse.
 

 
De Stichting 1892 en het Stichtingsbestuur Vitesse hebben uit de lijst markante Vitesse-spelers de keuze gemaakt voor één van de Vitesse-boegbeelden Just Göbel en oer-Vitessenaar Edward Sturing. De Vitesse seizoenkaarthouders mochten afgelopen zomer hun keuze kenbaar maken voor de voormalige Oost-tribunenaam. Met grote meerderheid werd voor de 'Vitessenaar van de eeuw' Henk 'Charly' Bosveld gekozen.
 

 
De sponsoren van Vitesse bleven niet achter en namen het supportersinitiatief over. De businessclubleden van Vitesse kozen Toon Huiberts als nieuwe naam voor de voormalige GelreDome Galaxy-lounge tijdens thuiswedstrijden van Vitesse.
 
Vitesse gaf de afgelopen weken alle op dat moment seizoenkaarthouders van de Arnhemse club een sjaal cadeau met de naam van hun tribuneplek.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – Go Ahead Eagles werden ruim 50 familieleden van Just Göbel, Theo Bos, Edward Sturing, Henk Bosveld en Toon Huiberts door Vitesse ontvangen. De familieleden ontvingen een sjaal met de naam van hun partner, vader, (over)grootvader of oom en hebben op uitnodiging van Vitesse de wedstrijd op de Just Göbel-tribune bekeken.
 
De vier GelreDome-tribunes worden vanaf nu opgesierd met banieren met de nieuwe tribunenamen en de afbeelding van de spelers. Zij zijn mogelijk gemaakt door Vitesse en vier sponsoren.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: