16 juli 2017 In de media

Vitesse hoopt op spoedige komst Ali, Miazga op wensenlijstje

Vitesse hoopt Mukhtar Ali spoedig te kunnen presenteren. Vitesse-directeur Joost de Wit meldt dat ze op de goede weg zijn met de middenvelder, maar dat de deal nog niet rond is.
'We zijn op dit moment bezig om de puntjes op de i te zetten', aldus De Wit. 'Het gaat dan om koop, niet om een huurovereenkomst'.

Waarom Ali?
Vanuit de supporters leeft de vraag waarom Vitesse juist van alle huurlingen van Chelsea nu gaat proberen om Ali te kopen. De Engels-Somalische middenvelder speelde bijna niet toen hij vorig jaar op huurbasis naar Vitesse kwam. De Wit probeert uitleg te geven. 

'Wij zien dat anders. Onze technische mannen hebben hem vaak gezien en zijn overtuigd. Je hebt in je selectie bepaalde kwaliteiten nodig. Helemaal dit jaar met Europees voetbal en vijf wedstrijden in tien dagen in december. Dan heb je deze spelers nodig. We kunnen niet allemaal een Rashica zijn. Onze technische mensen zijn overtuigd van de kwaliteiten van Ali.'

Daarmee lijkt Vitesse de speler ook voor de breedte te halen. Want trainer Henk Fraser gaf al eerder bij Omroep Gelderland aan dat hij dit jaar kwaliteit en kwantiteit nodig heeft met het oog op het drukke programma.'

Miazga op lijstje
Vitesse wil zich nog verder versterken. Buiten Ali om zou het om nog 2 à 3 spelers gaan. Daar wordt ook gekeken naar Chelsea. Vitesse heeft een wensenlijstje ingediend en Chelsea moet daar over beslissen. Op dat lijstje staat ook nog altijd verdediger Matt Miazga. Chelsea wil eerst kijken of de Amerikaan misschien op een hoger niveau kan uitkomen, anders is Vitesse nog altijd een optie. 

 
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: