16 januari 2021 In de media

Vitesse houdt druk op topclubs met zege in Emmen

Vitesse blijft maar winnen in de Eredivisie. In Emmen was de ploeg van Thomas Letsch te sterk voor de dolende thuisploeg: 1-4.

Open huis in Emmen ondanks supportersactie

Emmen-supporters hadden voorafgaand aan het duel het doel van Emmen dichtgeplakt, maar die ludieke actie had geen effect. Binnen twee minuten was het al raak voor de bezoekers uit Arnhem. Thomas Buitink profiteerde van een inschattingsfout van Ricardo van Rhijn. De oud-international wilde de bal rustig terugspelen, maar had niet op een alerte Buitink gerekend: 0-1.

Oussama Tannane (prachtig schot in de kruising na een mooie aanval) en Armando Broja (schuiver met rechts na een assist van Tannane) tilden de marge naar drie, alvorens Michael de Leeuw wat terugdeed voor Emmen na een fout van Remko Pasveer. Patrick Vroegh bepaalde na een fraaie aanname en dito schot de eindstand op 1-4. Beide ploegen hadden nog veel meer kunnen scoren, maar vooral Emmen was zeer ongelukkig in de afwerking.

Letsch breekt record Koeman, Emmen nog zonder zege

Door de driepunter komt Vitesse op 38 punten na 17 duels. Nooit eerder deed de Arnhemse ploeg het zo goed na 17 speelronden. Trainer Thomas Letsch overtreft Ronald Koeman, die in het seizoen 2000/’01 37 punten haalde uit de eerste 17 wedstrijden.

FC Emmen blijft zonder zege en heeft slechts 5 punten verzameld in de Eredivisie. Daarmee ligt de Drentse ploeg op koers om het negatieve record in de Eredivisie te benaderen. RBC haalde in het seizoen 2005/’06 slechts 9 punten in een heel seizoen. Volgende week wacht het cruciale Eredivisie-treffen met ADO Den Haag voor de ploeg van Dick Lukkien.

Bron: ESPN / Foto's: SV

Hoofdsponsor: