9 mei 2018 In de media

Vitesse houdt rekening met vertrek boegbeeld Kashia

De kans is groot dat Guram Kashia na acht seizoenen vertrekt bij Vitesse.
De ervaren verdediger heeft bij de clubleiding zijn vertrekwens kenbaar gemaakt.

Technisch directeur Marc van Hintum wacht dan ook een roerige transferzomer. 'We moeten kijken wat er deze zomer op Gurams pad komt. We denken zeker met hem mee. Tegelijkertijd is het belangrijk dat wij onze defensie op orde hebben. De nieuwe trainer (Leonid Slutsky, red.) zou Guram er graag bij hebben.'

De dertigjarige aanvoerder, die al sinds 2010 bij Vitesse speelt, hoopt ondanks de wens van Slutsky nog één of twee jaar buiten Nederland te kunnen spelen. In een ideale wereld keert Kashia vervolgens weer terug bij Vitesse. De Arnhemmers gunnen de Georgiër een transfer, maar dan moeten er wel vervangers komen.

Met Khalid Karami werd al een nieuwe rechtsback aangetrokken, maar Vitesse heeft meer verdedigers nodig. Arnold Kruiswijk loopt op zijn laatste benen en Maikel van der Werff kwam dit seizoen niet verder dan elf duels. De kans dat Chelsea-huurling Matt Miazga volgend jaar in Arnhem speelt, is minimaal. Vitesse heeft bij Chelsea wel aangegeven graag door te willen met de Amerikaan, net als met middenvelder Mason Mount.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: